U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Italianen claimen schade Kuiprel
De Italiaanse televisiejournalisten die tijdens de finale van het EK voetbal in Rotterdam werden aangehouden, hebben besloten zonodig tot en met het Europees Hof van Justitie in Straatsburg door te procederen om schadevergoeding van Nederland af te dwingen.

Uitgever PCM ageert tegen kranten.com
Uitgever PCM heeft gisteren voor de rechtbank in Rotterdam geëist dat de internetsite kranten.com direct ophoudt met het verwijzen naar artikelen van de kranten van PCM. Kranten.com is een initiatief van twee studenten, E. Pellegrom en M. Klerx.

Lek bij Netscape 'serieus' probleem
Na de problemen met de beveiliging van Outlook (Microsoft) en Lotus Notes (IBM) blijken nu ook de blader- en mailprogramma's van Netscape onveilig te zijn.

Pedofielen vrij dankzij tabloid
Twee Britten die schuldig zijn bevonden aan kindermisbruik zijn gisteren aan celstraffen ontkomen omdat de rechter vond dat zij al genoeg waren gestraft door publicatie van hun naam in het boulevardblad News of the World.

Gokken op internet
Half Nederland viel over staatssecretaris Cohen (Justitie) heen toen onlangs uitlekte dat hij bezig is met een aanmerkelijke verruiming van het vergunningenbeleid voor gokspelen. Nog afgezien van de voor de hand liggende risico's voor de gokverslaving, is het inderdaad de vraag of Nederland een tweede Las Vegas wil worden. De bewindsman zelf wimpelde alle vragen af. Er was volgens hem slechts sprake van ambtelijke voorbereiding in het kader van de doorlopende operatie "marktwerking, deregulering en wetgevingskwaliteit" ( MDW). Een besluit valt pas tegen Prinsjesdag te verwachten.

Digitale kloof in Azië steeds groter
Het ene Aziatische land verkoopt frequentievergunningen waarmee zijn burgers via de mobiele telefoon razendsnel kunnen internetten. Elders in deze regio moeten dorpen het doen met één telefoon die als het meezit één uur per dag werkt. De digitale kloof in Azië wordt groter en groter.

Speelgoedwinkels op web
Webwinkel Amazon.com gaat samen met 's werelds grootste speelgoedwinkelketen Toys 'R' Us een aantal winkels op internet exploiteren. De twee zijn een strategische alliantie van tien jaar aangegaan. De samenwerking richt zich op de verkoop van speelgoed, computerspelletjes en baby-artikelen.

Wegener stapt in Denda
Uitgeverij Wegener koopt een belang van 27,5 procent in multimediabedrijf Denda. Op het resterende aandelenkapitaal van het bedrijf uit Oldenzaal heeft Wegener een optie genomen. De uitgever hoopt met de overname haar kansen te vergroten op de markt van onlinedienstverlening. De waarde van het belang is niet bekendgemaakt. Denda, dat binnenkort met KPN gaat concurreren met elektronische telefoongidsen, biedt Wegener de mogelijkheid gemeentegidsen op internet te publiceren. Nu geeft de Apeldoornse uitgeverij voor 450 gemeenten gedrukte informatiegidsen uit.

Baan-beleggers in zee met Moskowicz
Stichting De Keursteen, die optreedt tegen misstanden in streng- gereformeerde kringen, wil de gebroeders Baan juridisch aansprakelijk stellen voor de geleden beleggingsschade. De Keursteen, die zegt te handelen namens ruim 300 gedupeerde gereformeerde beleggers, heeft daarvoor de Amsterdamse advocaat A. Moskowicz in de arm genomen. Moskowicz wil naar eigen zeggen de gebroeders Baan, de oprichters van het gelijknamige Barneveldse softwarehuis, zowel civielrechtelijk als strafrechtelijk aanpakken. Volgens voorzitter R. van Hoeven van De Keursteen hebben de gebroeders Baan veel beleggers uit gereformeerde kring benadeeld doordat ze niet open waren over het reilen en zeilen van hun bedrijf. (ANP)

AOL stopt met zoekmachine muziek
Internetaanbieder America Online (AOL) stopt met zijn zoekmachine voor muziekbestanden (MP3-files). Reden is dat AOL "geen efficient middel heeft om onderscheid te maken tussen legale en illegale bestanden", aldus een woordvoerder gisteren. AOL is bezig te fuseren met mediaconglomeraat Time Warner, een grote distributeur van muziek. Time Warner ziet de MP3-files als bedreiging omdat ze veelal worden gebruikt om illegaal muziek te kopiëren. (AP, ANP)


Zomer: het is weer tijd voor bosbranden. In het westen van de Verenigde Staten worden grote gebieden bedreigd door het vuur. De kindersite Smokeybear.com is gericht op het voorkomen van bosbranden. Naast goedbedoelde, maar nogal suffe tips ('als je lucifers hebt, geef ze aan je ouders') zijn er mooie kleurplaten die je kunt printen en heel leuke spelletjes. Zoals kampvuurtjeblussen met een muis. Vergeet het schepje niet!


(www.smokeybear.com)

NRC Webpagina's
11 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad