U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

'Quarantaine voor alle importvarkens'
Landbouw-organisatie LTO Nederland heeft voorgesteld alle geïmporteerde varkens enkele weken in quarantaine te houden, alvorens hen vrij te geven. Dit ongebruikelijke voorstel is een reactie op het uitbreken van de varkenspest in Groot-Brittannië.

Gemeente zoekt huis dat past bij criminelen
De gemeente Noordoostpolder wil ex-gedetineerden onderbrengen in 'passende buurten' om te voorkomen dat zij te maken krijgen met eigenrichting door bewoners. De gemeente, de politie Flevoland, Woningbouwvereniging Noordoostpolder en Reclassering Nederland gaan daartoe samenwerken bij het zoeken naar woningen voor ex- gedetineerden.

Oud-Kamerlid Leerkes overleden
Oud-Tweede-Kamerlid H.A. Leerkes is gisteren op 77-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie vanmorgen bekendgemaakt. Leerkes vormde van 1993 tot 1997 de eenmansfractie van de ouderenpartij Unie 55+.

Legionella in hal bij Vierdaagse
In de doucheruimtes van sporthal Onder de St. Steven, die tijdens de Vierdaagse van Nijmegen onderdak bood aan 300 wandelaars, is de legionellabacterie aangetroffen. Een van de wandelaars blijkt tijdens het evenemenent in juli met de bacterie te zijn besmet.

Chávez na kritiek VS toch in Irak
De Venezolaanse president Hugo Chávez heeft gisteren, ondanks scherpe kritiek van de VS, een staatsbezoek aan Irak gebracht. Hij prees zijn "warme" gastheer Saddam Hoessein, die met Chávez dineerde en hem persoonlijk rondreed in Bagdad.

Kofi Annan wil vredesmacht in Hoorn van Afrika
De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Kofi Annan, heeft gisteren voorgesteld een vredesmacht van 4.200 man naar de grens van Ethiopië en Eritrea te sturen. De troepen moeten toezien op naleving van het bestand dat de twee buurlanden sloten op 18 juni na een bloedige grensoorlog van twee jaar.

Betogingen voor èn tegen ETA
In het noorden van Spanje is gisteren, op een door de afscheidingsbeweging ETA uitgeroepen 'dag van strijd', zowel voor als tegen de ETA gedemonstreerd. In San Sebastián kwam het daarbij tot ongeregeldheden.

Hardnekkigste vacatures in bouw
Van alle bedrijfstakken heeft de bouwnijverheid de meeste problemen om personeel te vinden. Bouwwerkgevers noemen 78 procent van hun 15.000 vacatures moeilijk vervulbaar.

Japan verhoogt rentevoet
De Japanse centrale bank heeft vandaag, ondanks verzet van de regering, voor het eerst in tien jaar de rentevoet verhoogd. De verhoging bedraagt 0,25 procentpunt.

Winst NS gestegen
De nettowinst van de Nederlandse Spoorwegen uit de gewone bedrijfsvoering was de eerste helft van dit jaar een kwart hoger dan in dezelfde periode vorig jaar en beliep 162 miljoen gulden. Het gewone reizigersvervoer ging 2,7 procent omhoog.

Italianen claimen schade Kuiprel
De Italiaanse televisiejournalisten die tijdens de finale van het EK voetbal in Rotterdam werden aangehouden, hebben besloten zonodig tot en met het Europees Hof van Justitie in Straatsburg door te procederen om schadevergoeding van Nederland af te dwingen.

Veel zon
Morgen eerst enkele mistbanken, daarna veel zon en droog. Maxima tussen 21 en 26 graden. Weinig wind. Vooruitzichten tot woensdag: zondag zomers warm, maar in de avond een fikse onweersbui. Ook maandag kans op onweer, iets minder warm. Daarna vrijwel droog.


NRC Webpagina's
11 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad