U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Te machtig
Een ex-hoofdredacteur sprak me ooit ernstig toe. Waarom draait het? Op zijn beurt had hij het van Anton Constandse opgestoken. "Zoek eerst de macht en de belangen. Vorm pas daarna een mening", zei hij toen ik alles al rond had nog voordat de kerkdienst voorbij was. Een aangename richtlijn: 'cherchez la femme' op maatschappelijk niveau. Toch helpt ze niet altijd.


F I L M   V O O R A F :


Held tot in de dood
Een eiland is misschien wel de meest ideale filmlocatie voor een thriller. Het is niet alleen fotogeniek - met de dreigende zee die van alle kanten naar het land hapt - het is ook een afgebakende microkosmos. In de thrillerklassieker Key Largo (1948), genoemd naar het grootste eiland van de Florida Keys, verandert de zonnige archipel in een claustrofobische hel.


F I L M   V O O R A F :


Hotel Paura
Nog één keer drinkt hij zijn koffie als altijd, dan neemt zijn leven een wending waardoor niets meer als altijd is. Carlo is een veertigjarige zakenman met een vrouw, een kind en de sleutels van een nieuwe woning in zijn zak. Aan het einde van de dag is hij een gebroken man, met de sloffende tred van een zestigjarige. En inderdaad, zijn chef heeft hem met wel zeer vervroegd pensioen gestuurd, oftewel ontslagen.


NRC Webpagina's
11 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad