U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Nog geen boete VNU
Uitgeverij VNU hoeft geen voorschot op een schadevergoeding te betalen aan betaalzender Canal+ wegens een artikel in het tijdschrift Computer Idee over het kraken van de zender. Dat heeft plaatsvervangend rechtbankpresident C. van Maanen van de Haarlemse rechtbank gisteren bepaald in een kort geding, dat de betaalzender had aangespannen tegen de uitgever.

O.J. Simpson slaat terug via internet
O.J. Simpson is terug in de schijnwerpers. De eens gevierde Amerikaanse football-ster, die in 1994 werd vrijgesproken van de moord op zijn ex- vrouw Nicole en haar vriend Ron Goldman, is in zee gegaan met een speciaal aan hem gewijde website: www.askoj.com. Bezoekers kunnen tegen betaling van US $9.95 met de voormalige atleet chatten. Afgelopen donderdagnacht was Simpson voor het eerst in de lucht. Gedurende tweeëneenhalf uur praatte hij ononderbroken met een publiek dat kennelijk uitstekend op de hoogte was van alle details van zijn strafzaak.

Internet-reus Amazon ziet horizon dichterbij komen
Internetwinkel Amazon is uit de gratie bij beleggers. Groei is leuk, maar het wordt tijd om winst te maken. "De horizon is dichterbij komen te liggen."

Internetgezant in krijtstreep
Het Verenigd Koninkrijk wil 'de beste markt voor e-commerce ter wereld' worden. Het heeft een vrije telecommarkt, een 'internetgezant' en ambitie. Maar er is veel werk te verzetten en het dossier stemt niet vrolijk.

Unit verdwijnt
De communistische krant Unit is gisteren voorlopig voor het laatst van de persen gerold. De voormalige spreekbuis van de communistische partij werd twee weken geleden onder curatele gesteld. Het kampt met schulden die oplopen tot 70 miljoen gulden. De oplage liep terug van 268.000 tot 50.000 exemplaren. (Reuters)

Napster mag door
Napster, de ruilbeurs voor muziek op internet, mag voorlopig open blijven op het web. Het gerechtshof in San Francisco heeft dit gisteren bepaald. Eerder deze week bepaalde de rechter dat Napster zijn activiteiten moet staken na een procedure die was aangespannen door Amerikaanse platenmaatschappijen. Napster, die inmiddels door zo'n 20 miljoen muziekliefhebbers is bezocht, maakt het mogelijk muziek van het internet te halen en maakt daarmee volgens de muziekindustrie inbreuk op auteursrechten. Napster is in hoger beroep gegaan en zolang deze procedure loopt mag Napster van het gerechtshof online blijven. De rechtzaak rond Napster wordt gezien als een mijlaal in de discussie over de bescherming van auteursrechten in de virtuele wereld.

Granada koopt tv-belangen United News
Het Britse concern Granada Media neemt de televisiebelangen van United News & Media over voor 1,75 miljard pond sterling (6,25 miljard gulden) in aandelen en contanten. Door de transactie wordt Granada een dominante partij op het Britse commerciële tv-net ITV. De belangrijkste onderdelen van de belangen zijn de regionale ITV- vergunningen Meridian, Anglia en HTV. United News & Media had eerder plannen te fuseren met Carlton Communications, maar die liepen stuk op de eis van de Europese Commissie dat Meridian moest worden afgestoten. Granada overwoog vervolgens een bod op Carlton uit te brengen, maar daar ziet het concern nu van af. (ANP)

Hongkongse Tom.com schrapt banen
Tom.com, het internetbedrijf wiens beursgang in februari bijna leidde tot rellen in Hongkong, gaat 80 banen - 16 procent van het personeelsbestand - schrappen om kosten te besparen. Het bedrijf, eigendom van miljardair Li Ka-shing, wil haar internetactiviteiten op het gebied van reizen, winkelen en amusement meer gaan richten op China, aldus topman Sing Wang. (Bloomberg)

Newconomy volledig eigenaar Wish
Newconomy heeft de resterende aandelen in internetaanbieder Wish overgenomen. Het concern heeft hiervoor 18 miljoen euro (42 miljoen gulden) betaald aan de oprichter en enige mede-aandeelhouder van Wish. Eerder had Newconomy het belang in Wish al uitgebreid tot een meerderheidsbelang van 56 procent. Newconomy heeft ook voor een niet nader genoemd bedrag een 25-procentsbelang genomen in Diginotar, dat notariële diensten voor het internet verleent. (Redactie Economie)

Wegener-dochter koopt distributeur
Interlanden Spreigroep wil alle aandelen van verspreidorganisatie Satelliet overnemen. De Wegener-dochter versterkt met de koop haar positie op de verspreidmarkt van huis-aan-huiskranten en reclamedrukwerk. De overname zal geen negatieve gevolgen hebben voor de werkgelegenheid. (Redactie Economie)


Backflip it! Het is een nieuwe kreet die even veel moet gaan zeggen als Bookmark it. Een webpagina bookmarken is de url van die pagina bewaren in een bestandje dat op je computer is opgeslagen. Lastig als je regelmatig op verschillende computers werkt. De oplossing: de pagina backflippen. Het principe is hetzelfde; je slaat de url op, alleen niet op je computer, maar via de site van Backflip. Met een button die je in je browser kan opslaan, kan je elke site backflippen, doorsturen, je dagelijkse webrondje vastleggen, en je huidige bookmarks importeren.
(www.backflip.com)

NRC Webpagina's
29 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad