U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Toenadering tussen Poetin en zakentop
De omstreden verkoop in de jaren negentig van Russisch staatsbezit aan invloedrijke zakenlieden zal niet worden teruggedraaid. Met die toezegging heeft president Vladimir Poetin vrijdagavond 's lands zogeheten oligarchen gerustgesteld.

Telfort betichtte bieder Versatel van 'wangedrag'
Telecombedrijf Telfort heeft branchegenoot Versatel vorige week schriftelijk gewaarschuwd voor 'wangedrag' bij de telecomveiling in het Scheveningse Kurhaus die toen nog in volle gang was. Dat blijkt uit correspondentie die het ministerie van Verkeer en Waterstaat gisteravond heeft vrijgegeven.

Motorstoring of geklapte band
Er zijn aanwijzingen dat niet de motor, maar een geklapte band de eerste oorzaak van de ramp met de Concorde zou zijn.

Economie van VS groeit onstuimig met 5,2 procent
De Amerikaanse economie heeft opnieuw de verwachtingen overtroffen. Op jaarbasis groeide het bruto binnenlands product in het tweede kwartaal met 5,2 procent als gevolg van een investeringsexplosie bij de bedrijven. Zo blijkt uit cijfers van het ministerie van Handel over april, mei en juni.

Hogere kosten ziekenfondsen
De ziekenfondsen steken steeds meer geld in hun huisvesting en bureaucratie. De kosten daarvan zijn in vijf jaar tijd met meer dan een kwart gestegen tot ruim 1,25 miljard gulden in 1998.

Napster mag nog op het web blijven
Napster, de ruilbeurs voor muziek op internet, mag voorlopig open blijven op het web. Het gerechtshof in San Francisco heeft dit gisteren bepaald. Eerder deze week besliste de rechter dat Napster zijn activiteiten moet staken.

Militaire bonden boos om CAO
De leden van de AFMP, een van de grootste vakbonden van defensiepersoneel, gaan niet akkoord met de CAO die de militaire bonden op 28 juni hebben gesloten.

Geld uitgeloofd voor tip Fireworks
Eigenaar-directeur R. Bakker van S.E. Fireworks looft 50.000 gulden uit voor de gouden tip die kan leiden tot opheldering van de oorzaak van de vuurwerkramp.

'Ambassade VS naar Jeruzalem'
President Bill Clinton overweegt de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen. "Dat wilde ik altijd al", zei hij gisteravond in een gesprek met de Israelische tv.

Combiregeling
De combiregeling zal het komende voetbalseizoen minder vaak worden toegepast. De regeling die supporters er bij bepaalde uitwedstrijden toe verplicht om gezamenlijk per openbaar vervoer te reizen, wordt ook gebruiksvriendelijker.

Buiig weekeinde
Weersverwachting voor zaterdag en zondag: Wisselend bewolkt en vooral landinwaarts enkele buien, mogelijk met onweer. Maxima rond 20 graden. Zwakke tot matige westenwind. Vooruitzichten tot donderdag: Droger, meer zon en middagtemperatuur naar 23 graden.


NRC Webpagina's
29 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad