U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Nog geen boete VNU

Door een onzer redacteuren
HAARLEM, 29 JULI. Uitgeverij VNU hoeft geen voorschot op een schadevergoeding te betalen aan betaalzender Canal+ wegens een artikel in het tijdschrift Computer Idee over het kraken van de zender. Dat heeft plaatsvervangend rechtbankpresident C. van Maanen van de Haarlemse rechtbank gisteren bepaald in een kort geding, dat de betaalzender had aangespannen tegen de uitgever.

Computer Idee, dat een oplage heeft van 161.455, publiceerde eerder deze maand een manier om met een decodeerprogramma gratis naar de programma's van Canal+ te kijken. Het bewuste artikel werd door onbekenden op het internet gezet. Eerder besliste de rechtbankpresident dat Computer Idee het nummer met het gewraakte artikel uit de schappen moest halen en in het eerstvolgende nummer moest rectificeren. Dit is inmiddels gebeurd. De rechtbankpresident vindt echter dat Canal+ niet aannemelijk heeft kunnen maken dat de zender juist vanwege het artikel in Computer Idee extra kosten heeft gemaakt voor het beveiligen van het signaal. Canal+ doet regelmatig technische aanpassingen om haar systeem te beveiligen.

De betaalzender wilde ook dat Computer Idee naam en adres zou geven van degenen van wie het blad de informatie over het decodeerprogramma heeft gekregen. Ook deze vordering wees de rechter af, omdat het programma via internet vrij verkrijgbaar is en veel mensen over deze informatie kunnen beschikken.

NRC Webpagina's
29 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad