U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

O.J. Simpson slaat terug via internet

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 29 JULI. O.J. Simpson is terug in de schijnwerpers. De eens gevierde Amerikaanse football- ster, die in 1994 werd vrijgesproken van de moord op zijn ex-vrouw Nicole en haar vriend Ron Goldman, is in zee gegaan met een speciaal aan hem gewijde website: www.askoj.com. Bezoekers kunnen tegen betaling van US $9.95 met de voormalige atleet chatten. Afgelopen donderdagnacht was Simpson voor het eerst in de lucht. Gedurende tweeëneenhalf uur praatte hij ononderbroken met een publiek dat kennelijk uitstekend op de hoogte was van alle details van zijn strafzaak.

Volgens Simpson en de uitbater van de website, Entertainment Network Inc., gaat een deel van de opbrengsten van de pagina naar een goed doel. Zij vermeldden echter niet welk deel en ook niet wat er gebeurt met het geld dat binnenkomt via de aan de site gekoppelde pagina waar fans allerlei Simpson-parafernalia kunnen aanschaffen, zoals een gesigneerd hemd voor 349 dollar of een replica van een footballhelm voor 249 dollar.

Over zijn ex-vrouw zei Simpson onder meer dat hij nog wel kwaad op haar is, omdat zij "met de verkeerde vrienden omging". Maar hij zei ook: "Ik mis haar. Ik voel dat ik niet zo voor onze kinderen kan zorgen als zij deed. Ze was een fantastische moeder."

Op de website looft Network Entertainment Inc. een premie uit van honderdduizend dollar voor informatie die leidt tot de arrestatie en veroordeling van de moordenaars van Nicole Brown Simpson en Ron Goldman. Oud-politierechercher Mark Fuhrman, die destijds optrad als sleutelgetuige, heeft volgens Network Entertainment Inc. toegezegd binnenkort samen met Simpson te chatten met bezoekers van de webpagina. Fuhrman heeft toegegeven meineed te hebben gepleegd tijdens het proces.

Simpson sitewww.askoj.com

Alles over de rechtszaak http://207.175.199.183/~walraven/simpson/

NRC Webpagina's
29 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad