U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  S P O R T
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
FC Barcelona

Lazio Roma


Zenden vier jaar naar Lazio Roma

Door onze sportredactie
ROTTERDAM, 19 JULI. Boudewijn Zenden voetbalt de komende vier jaar voor Lazio Roma. Zijn huidige werkgever Barcelona en de Italiaanse kampioen werden het gisteren eens over een transfer van de 23-jarige Nederlander. Lazio betaalt 12 miljoen dollar (28 miljoen gulden) aan de Spaanse club.

Zenden en zijn zaakwaarnemers kwamen eerder deze week al tot een akkoord met Lazio. Gisteren sloten de vertegenwoordigers van Barcelona en Lazio de onderhandelingen af. De Nederlandse international had nog een driejarig contract bij Barcelona. Omdat zijn positie, net als van de andere Nederlandse spelers bij de Spaanse club, door het ontslag van coach Van Gaal onzeker is geworden, is hij ingegaan op het Italiaanse aanbod.

Zenden is nog op vakantie in Indonesië. Begin volgende week zal hij zich bij zijn nieuwe club in Rome melden om een medische keuring te ondergaan. Dan zal hij ook zijn contract tekenen. Zenden wordt de nieuwe nummer 10 in het elftal dat onder trainer Ericsson in een 4-4-2 systeem gaat spelen. De club investeerde al voor ruim tweehonderd miljoen gulden in nieuwe spelers. Eerder kocht Lazio de Argentijn Crespo voor een recordbedrag van 125 miljoen gulden van Parma en de Argentijn Lopez voor 80 miljoen gulden van Valencia.

Voorzitter en eigenaar van Lazio is Sergio Cragnotti, president van de beursgenoteerde Cirio-holding - onder andere producent van tomatenconserven. Lazio heeft een schuld van 160 miljoen gulden, iets meer dan de omvang van het eigen vermogen.


Zie ook:

'Ik haal voor geen enkele positie in Oranje mijn neus op' (21 juni 2000)
Zenden dankt Rijkaard voor vertrouwen (17 juni 2000)

NRC Webpagina's
19 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad