U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Overheid verkoopt fors KPN-belang
ROTTERDAM, 19 JULI . De overheid wil haar belang in KPN nog dit jaar terugbrengen van 43,5 tot circa 32 procent. De verkoop van de aandelen valt samen met een grote aandelenemissie die KPN circa 7 miljard euro (15,4 miljard gulden) moet opleveren.

Handel bant bloeddiamanten
ANTWERPEN, 19 JULI. De diamantindustrie is het vandaag eens geworden over vergaande maatregelen tegen de illegale handel in diamanten uit Afrikaanse conflictgebieden. Op het World Diamond Congres spraken zij af dat er een wereldomvattend certificaatsysteem komt voor import en export van diamanten. Een 'Internationale Diamantraad', waarin naast de diamantsector ook overheden worden vertegenwoordigd, zal toezicht houden.

Zenden vier jaar naar Lazio Roma
ROTTERDAM, 19 JULI. Boudewijn Zenden voetbalt de komende vier jaar voor Lazio Roma. Zijn huidige werkgever Barcelona en de Italiaanse kampioen werden het gisteren eens over een transfer van de 23-jarige Nederlander. Lazio betaalt 12 miljoen dollar (28 miljoen gulden) aan de Spaanse club.

Spanning in Camp David stijgt naar toppunt
THURMONT, 19 JULI. De Amerikaanse president, Bill Clinton, heeft gisteren zijn vertrek naar Japan voor de top van de G8 een dag uitgesteld om Israelische en de Palestijnse onderhandelaars meer tijd te geven een vredesovereenkomst te bereiken. Clinton vertrekt nu morgenochtend. Radio Israel meldde vanochtend dat Barak zich opmaakte nog vóór Clinton te vertrekken uit Camp David omdat de Palestijnen "geen werkelijke vredespartner zijn"

Deel Kamer tegen contracten HSL
DEN HAAG, 19 JULI. De Tweede-Kamerfracties van CDA en VVD zijn er tegen dat contracten voor de HSL-Zuid worden gesloten met twee omstreden bedrijven zolang die niet zijn vrijgepleit van vermeende fraude bij een bouwproject in de Schipholtunnel.

Zieke Pantani stapt uit Tour
MORZINE, 19 JULI. Marco Pantani is vanmiddag niet aan de start verschenen in de zeventiende etappe van de Tour de France. De Italiaanse wielrenner moest de strijd staken wegens maag- en darmklachten.

Vrije vestiging op de Antillen
ROTTERDAM, 19 JULI. Nederlanders hebben binnenkort geen vergunning meer nodig om zich op de Antillen te vestigen. De Staten, het Antilliaanse parlement, hebben gisteren de wijziging van de Landsverordening Toelating en Uitzetting (LTU) aangenomen.

Werkloosheid zakt tot 2,4 pct
DEN HAAG, 19 JULI. De werkloosheid in Nederland is in het tweede kwartaal van dit jaar afgenomen tot 173.000 mensen. Op de totale beroepsbevolking is het percentage werklozen nu 2,4. Dat is het laagste niveau sinds eind jaren zeventig.

Excite en Chello samen in internet
AMSTERDAM, 19 JULI. De internetaanbieders Chello, een dochterbedrijf van het Amsterdamse beursfonds UPC, en het Amerikaanse concern Excite At Home gaan hun activiteiten buiten de Verenigde Staten samenvoegen. Beide zijn aanbieders van snel internet via de kabel.

Perioden met zon
Weersverwachting voor donderdag: Perioden met zon en droog. Zwakke tot matige noordwestenwind. Maxima 17 tot 21 graden. Vooruitzichten voor vrijdag tot en met maandag: Geleidelijk meer zon en warmer. Na het weekeinde enkele regen- en onweersbuien en iets minder warm.


NRC Webpagina's
19 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad