U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Excite, Chello gaan samen in kabel-internet
De internetaanbieders Chello, een dochterbedrijf van het Amsterdamse beursfonds UPC, en het Amerikaanse concern Excite At Home gaan hun activiteiten buiten de Verenigde Staten samenvoegen. Het zijn beide aanbieders van snel internet via de kabel. In Nederland is Chello te krijgen via de kabelnetwerken van UPC (bijvoorbeeld in Amsterdam) en Excite At Home via de kabelnetwerken van energieconcern Essent.

WorldCom met 2500 man naar A'dam
Telecomaanbieder WorldCom gaat een logistiek centrum in Amsterdam vestigen. Het gebouw komt in de omgeving van het Amstelstation en wordt met 2.500 medewerkers WorldComs grootste vestiging op het Europese continent.

Op zoek naar strippende dames
Tussen al die voortreffelijke fictie, hoogwaardige documentaires en al het andere prachtigs wat je met een schotel uit de ruimte kan oppikken, komt soms opeens de behoefte op aan trash, aan televisie zo stom en inhoudsloos, dat je je afvraagt waarom iemand ooit de moeite genomen heeft het op de buis te zetten. Kan de schotel ook in deze behoefte voorzien? Ja dat kan hij, in ruime mate zelfs.

Winstgroei Microsoft
De Amerikaanse technologiebedrijven Microsoft, Intel en Apple hebben gisteren nabeurs betere kwartaalresultaten dan verwacht bekendgemaakt. De nettowinst van Microsoft, de grootste softwarefabrikant ter wereld, steeg in het tweede kwartaal met 10 procent tot 2,41 miljard dollar. De omzet van Microsoft steeg lich76 miljard dollar naar 5,80 miljard dollar. Bij Intel, fabrikant van computerchips, steeg de nettowinst in het tweede kwartaal met 98 procent tot 50 dollarcent per aandeel. In totaal kwam de nettowinst in het tweede kwartaal uit op 3,53 miljard dollar tegenover 1,78 miljard dollar een jaar geleden. Computerfabrikant Apple zag zijn kwartaalomzet toenemen van 1,56 naar 1,83 miljard dollar. De nettowinst daalde licht van 203 naar 200 miljoen dollar. (AP, Reuters)

Beursgang Wanadoo
De koers van het aandeel Wa vanochtend ruim tien procent gestegen boven de uitgifteprijs van 19 euro (42 gulden). De Franse internetaanbieder kreeg vandaag om 12 uur zijn eerste notering op de effectenbeurs in Parijs. Moederonderneming France Telecom plaatst 102 miljoen aandelen geplaatst, 9,8 procent van het totaal.


Vanda9 werd door het leger van Napoleon bij de plaats Rosetta in Egypte een steen met zowel hiëroglyfen als Griekse letters ontdekt. Voor het eerst beschikten wetenschappers over de code om de dode taal te ontcijferen. De steen is nu in het Britsenationale museum (www.thebritishmuseum.ac.uk), maar meer informatieerover - en leuke wetenswaardigheden - zijn te vinden op de encyclopedische Let's find out-site
(www.letsfindout.com)

NRC Webpagina's
19 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad