U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Top Endemol laat 75 mln liggen
De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) wil morgen op een aandeelhoudersvergadering van Endemol opheldering over het feit dat drie bestuurders samen bijna de helft van hun aandelenopties niet gaan uitoefenen bij het bod van de Spaanse telefoon- en internetreus Telefónica.

FBI erkent 'afluisteren' van e-mail
De FBI maakt gebruik van een technologisch zeer geavanceerd afluistersysteem voor e-mail. De opsporingsdienst beschikt over twintig krachtige surveillancecomputers die Carnivore genoemd worden.

Maatregelen voor goedkoper internet
De Europese Commissie wil de EU-lidstaten verplichten voor eind van dit jaar lokale telecomnetwerken te liberaliseren, waardoor internet veel goedkoper wordt. Verder moeten internetgebruikers reclameboodschappen via email kunnen weren.

Recreatiekaart via web
De National Geographic Society gaat via internet en gespecialiseerde kiosken topografische recreatiekaarten leveren, afgestemd op de individuele wensen van elke wandelaar, roeier en hengelaar.

Ma als je beste vriendin
De wereld lijkt dezer dagen aan de weekbladen voorbij te gaan. Geen onthullingen of verrassingen, geen hard nieuws deze week. Misschien is dat ook wat veel gevraagd ten tijde van de Grote Vakantie-uittocht. Ministers uitgeblust op reces, met de biedingen op telecomfrequenties schiet het niet op en de Midden-Oostentop in Camp David moet nog beginnen.

Landerige kinderen
Dat kinderen onder de twaalf het liefst naar de publieke omroep kijken, zegt waarschijnlijk meer over hun ouders dan over henzelf.

Biedingen UMTS-veiling boven 1 miljard
De veiling van vergunningen voor mobiele telefonie heeft gisteren de grens van 1 miljard gulden overschreden. Aan het einde van de dag stond de teller op 1,12 miljard gulden. Zes in het Scheveningse Kurhaus verzamelde telefoonbedrijven bieden sinds vorige week donderdag op vijf vergunningen voor het gebruik van frequenties voor mobiele telefonie. Aanvankelijk boden partijen vooral op de vergunningen A en B, omdat deze de meeste frequentie-ruimte bieden. Maar nu lijkt er ook wat strijd te zijn ontbrand over de 'kleinere' vergunningen C, D en E. Deze waren gisteren allemaal meer dan 1 miljoen gulden waard, terwijl voor de vergunningen A en B inmiddels al ruim een half miljard is geboden. (Redactie Economie)

Sony handpalmcomputers
Elektronicaconcern Sony komt begin september met handpalmcomputers op de Japanse markt. Later dit jaar volgen waarschijnlijk de Verenigde Staten en Europa. Er is een samenwerkingsverband aangegaan met het Amerkaanse Palm, dat de meest gebruikte handpalmcomputers op de markt brengt. De apparaten van Sony worden uitgerust met de software van Palm. De Japanners willen van de handpalmcomputers een kernactiviteit maken, naast de spelcomputer Playstation, settopboxes en de Vaio-pc.


Post versturen aan een bedrijf, maar geen zin om een postzegel te betalen? Bijna alle grote bedrijven beschikken wel over een of meerdere antwoordnummers. Als u een antwoordnummer gebruikt, betaalt de geadresseerde de portokosten. De meeste bedrijven verspreiden via een antwoordnummer op de verkeerde plek binnengekomen brieven via interne post naar de juiste plek binnen het bedrijf.
(www.antwoordnummer.nl)

NRC Webpagina's
13 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad