U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Top Endemol laat 75 mln liggen

Door onze redacteur MENNO TAMMINGA
AMSTERDAM, 13 JULI. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) wil morgen op een aandeelhoudersvergadering van Endemol opheldering over het feit dat drie bestuurders samen bijna de helft van hun aandelenopties niet gaan uitoefenen bij het bod van de Spaanse telefoon- en internetreus Telefónica.

Deze verrassende actie kost hun in totaal naar schatting 75 miljoen gulden, al worden twee van de drie betrokken bestuurders dankzij de opties die zij wél uitoefenen multimiljonair. Hoeveel opties individuele bestuurders bezitten wil Endemol niet kwijt. Volgens een Endemol-woordvoerder zien de betrokken bestuurders vrijwillig af van de uitoefening van de opties. De opties zijn kooprechten op aandelen Endemol. De kooprechten zijn dankzij de beurshausse en het bod van Telefónica de afgelopen negen maanden in waarde vervijfvoudigd.

De Endemol-woordvoerder wil niet zeggen waarom de bestuurders een deel van hun opties niet te gelde willen maken en of zij op een andere manier hiervoor worden gecompenseerd door de twee grootaandeelhouders J. de Mol en J. van den Ende, die de kosten van het optieprogramma bij Endemol voor hun rekening nemen.

Volgens een doorgaans goed geïnformeerde bron moeten oude regelingen met topmanagers over optie- en aandelenbezit nu worden ontbonden, maar "je mag aannnemen dat mensen geen geld weggooien". Volgens VEB-directeur P. de Vries "ligt het niet voor de hand" dat topmanagers zich in eigen vlees snijden.

NRC Webpagina's
13 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad