U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

CBS weigert inflatiemeter voor senioren
AMSTERDAM, 7 JULI. De ouderenorganisaties krijgen geen aparte prijsindex die de koopkracht van senioren weerspiegelt. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft het verzoek om zo'n inflatiemeter afgewezen.

Kwaliteit van WAO-keuringen nog onvoldoende
DEN HAAG, 7 JULI. De maatregelen die zijn genomen om WAO-keuringen te verbeteren zijn onvoldoende en te eenzijdig. Ze zijn te veel gericht op het vergroten van het aantal keuringen en te weinig op de kwaliteit ervan. Dat zegt het College van Toezicht Sociale Verzekeringen na een inventarisatie van de maatregelen die de afgelopen jaren zijn genomen.

Van Gaal voor zes jaar bondscoach
AMSTERDAM, 7 JULI. Louis van Gaal is benoemd tot opvolger van Frank Rijkaard als coach van het Nederlandse voetbalelftal. Dat heeft de KNVB vanmiddag in Amsterdam bekendgemaakt. Zijn contract loopt tot en met het wereldkampioenschap van 2006 in Duitsland.

Aanhoudingen bij Fireworks
AMSTERDAM, 7 JULI. De politie heeft twee nieuwe aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de vuurwerkramp in Enschede. Het gaat om werknemers van S.E. Fireworks, die op 13 mei ontplofte.

Stijging dronken bestuurders
ROTTERDAM, 7 JULI. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) in Rijswijk is verontrust over de opvallende stijging van het aantal automobilisten dat zwaar onder de invloed van alcohol een auto bestuurt.

Montenegro zint op tegenactie
BELGRADO, 7 JULI. Montenegro is woedend over de wijziging van de Joegoslavische grondwet, gisteren, door het federale parlement. Het Montenegrijnse parlement komt vandaag in spoedzitting bijeen.

Duitsland weert dissidenten Iran
ROTTERDAM, 7 JULI. Duitsland heeft vandaag grenscontroles ingesteld om Iraanse dissidenten buiten de deur te houden die erop uit zijn het maandag beginnende bezoek van de Iraanse president Khatami te verstoren.

KLM en BA in één maand rond
ROTTERDAM, 7 JULI. De luchtvaartmaatschappijen KLM en British Airways willen nog eind deze maand een principe-akkoord tekenen over een fusie.

WK voetbal 2006 naar Duitsland
ZÜRICH, 7 JULI. Het WK voetbal in 2006 wordt door Duitsland georganiseerd. De Duitse organisatie won de verkiezing van Zuid- Afrika.

Weersverwachting voor zaterdag, opgemaakt door onze weerkundige medewerker om 10 uur:
Bewolkt en regenachtig. Middagtemperatuur tussen 15 en 16 graden. Matige westenwind. Vooruitzichten voor zondag tot en met woensdag: Koel en wisselvallig. Maxima circa 16 17 graden.

NRC Webpagina's
7 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad