U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Faros. Speciale zomeruitzending over de geschiedenis van Rome en Italië waarin historicus en classicus Herman Beliën vanmiddag een bezoek brengt aan het Forum Romanum en het Capitool. Radio 5, 16.02-17.00u.

Spektakel. Special over de schrijvers van drie klassieke Engelse kinderboeken: Lewis Carrol (Alice in Wonderland, 1866), James Barrie (Peter Pan, 1911) en Alan Milne (Winnie de Pooh, 1926). De drie schrijvers identificeerden zich zo met de kinderen voor wie ze schreven, dat ze zelf slecht opgewassen waren tegen het volwassen leven. Radio 5, 17.02-18.00u.

Volgspot-live. Zangeres en schrijfster Wieteke van Dort praat over o.a. het tempo doeloe van Nerderlands-Indië. Behalve eigen liedjes zijn er ook opnamen te horen van o.a. Anneke Grönloh, Astrid Seriese, The Blue Diamonds, Massada en Liesbeth List. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Jazz-vibrafonist Garry Burton met een eerbetoon aan tango-vernieuwer Astor Piazzolla. Verder Tony Bennett met nieuwe opnamen van Ellington songs, de Braziliaanse filmsoundtrack Bossa Nova en Sting in duel met schaakgrootmeester Kasparov. Radio 1 & 2, 0.02- 2.00u.

ZONDAG

Vroege vogels. Onder meer aandacht voor de gruttostand die de laatste tien jaar met dertig procent is teruggelopen, kleine fossielen in de grotten van Zuid-Limburg, de jacht op visstropers en wat er gebeurt met de bij de apotheek ingeleverde tabletten en zalfjes. Radio 1, 8.10-10.00u.

OVT. Eerste van serie van vier gesprekken met historici over hun eigen leven en de geschiedenis van ons 'dwaze dwergstaatje' aan de Noordzee. Geïllustreerd met historische geluidsfragmenten. Vanmorgen met emeritus-hoogleraar geschiedenis Ernst Kossman, schrijver van het meest recente handboek over de geschiedenis der lage landen. Radio 1, 10.04-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Gesprek met de afrikanist Stephen Ellis over het bizarre geweld in Liberia. Ellis deed onderzoek naar de mensen die het geweld pleegden en trekt in zijn boek The Mask of Anarchy opmerkelijke conclusies over religie en politiek. In het tweede uur een gesprek met vier Duitse jongeren, twee opgegroeid in de DDR en de twee anderen in West-Duitsland. Radio 5, 13.02-15.00u.

Weekendcafé. Regisseur Willem van de Sande Bakhuijzen (bekend van de tv-serie Pleidooi) praat over zijn plannen voor het nieuwe theaterseizoen. Ook aandacht voor de nep-opera van Johnny Lion en het subsidie-slachtoffer Cinemien. Radio 2, 16.02-18.00u.

Volgspot. Componist en muzikant Ton Scherpenzeel praat over de openluchtvoorstelling Midzomernachtsdroom waarvoor hij de muziek schreef. Scherpenzeel was in de jaren zeventig mede-oprichter van de groep Kayak. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

MAANDAG

Ophef & vertier. Gesprek over een eeuw Nederlandse film met cineast Peter Delpeut, speelfilmproducent Matthijs van Heijningen en de journalist en parttime bioscoopdirecteur Alex de Ronde. Radio 5, 14.02-16.00u.

Boven het dal. Clavecimbelspeler en dirigent Ton Koopman praat over Bach, emotie, muziek en het jetset-leven van een geslaagd musicus. Radio 5, 16.02-17.00u.

NRC Webpagina's
1 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad