U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

'Melvin' zingt zijn kraker nu in de Arena
Hij treedt vanavond live op in de Arena, voorafgaand aan de wedstrijd Nederland-Italië: 'Melvin'. In zijn knalllende oranje pak en met geföhnde kuif zingt hij de kraker Oh oh Oranje, op de wijs van Mississippi, de oude hit van Pussycat. Met de gladheid van Richard Clayderman, het volkszanger-gehalte van Koos Alberts en een licht pathetische motoriek.

President Iran komt op voor verboden pers
De Iraanse president, Mohammad Khatami, heeft gisteren de massale sluitingen van liberale bladen door de conservatieve rechterlijke macht scherp veroordeeld. De oorlog tegen de kranten is onderdeel van de aanhoudende machtsstrijd tussen conservatieve en hervormingsgezinde krachten in Iran. Khatami had zich niet eerder zo hard uitgelaten.

Stones niet auteurs van lied 'Love In Vain'
ABKCO Music, de vroegere platenmaatschappij van The Rolling Stones, heeft bij het negende Hof van Beroep in San Francisco een zaak verloren over de auteursrechten van twee nummers van de legendarische bluesmuzikant Robert Johnson (1911-1938). Het gaat om de nummers 'Love In Vain' en 'Stop Breaking Down', die de Stones op respectievelijk de elpees Let It Bleed (1969) en Exile On Main Street (1972) zetten.

Klem zitten
Ioannis is een Albanees die werkt op een klein Grieks eiland. Hij is een mooie jongen, voorkomend en goudeerlijk. 's Zomers werkt hij in een taverna aan het strand, 's winters werkt hij in de bouw. Hij hoeft niet bevreesd te zijn voor de politie, want hij verblijft legaal in Griekenland.

Beursgang Wanadoo
France Telecom brengt haar internetdochter Wanadoo volgende maand naar de effectenbeurs in Parijs. De prijs van de aandelen zal liggen tussen 17 en 20 euro. Daarmee wordt het hele bedrijf gewaardeerd op 17 20 miljard euro (37,4 44 miljard gulden). France Telecom biedt 9,7 procent van het aandelenkapitaal. De inschrijving begint vrijdag en sluit op 13 juli. Op 18 juli wordt de prijs vastgesteld en komt het aandeel in de notering. Van de 100 miljoen beschikbare aandelen is 54 procent gereserveerd voor Franse en buitenlandse institutionele beleggers, 36 procent voor particulieren en 10 procent voor personeel van France Telecom.

Internetcrisis: 18 faillissementen
De hevige turbulentie in de Amerikaanse internetsector heeft in een half jaar tijd 5.398 werknemers hun baan gekost en achttien faillissementen opgeleverd. Dat blijkt uit een studie van het Amerikaanse onderzoeksbureau Challenger, Gray & Christmas onder internetbedrijven. Onder bedrijven die failliet gingen zijn kledingwinkel Boo.com (400 ontslagen) en de door Walt Disney gefinancierde speelgoedzaak Toysmart (170 ontslagen). Ook gerenommeerdere bedrijven als Amazon.com en AltaVista zetten mensen op straat om kosten te drukken en niet kopje onder te gaan. (ANP)

Gannett doet opnieuw overname
De Amerikaanse uitgever Gannett heeft zijn branchegenoot Central Newspapers, eigenaar van de kranten The Arizona Republic en The Indianapolis Star, overgenomen voor 2,6 miljard dollar (ruim 6 miljard gulden). Eerder deze maand nam Gannett, uitgever van onder meer USA Today, al 21 Amerikaanse kranten over van het Canadese Thomson voor meer dan 1 miljard dollar. (AP)

Landis doet bod op Detron gestand
ICT-bedrijf Landis krijgt telecomonderneming Detron definitief in handen. Landis heeft 93,8 procent van de aandelen Detron in handen gekregen en dat is voldoende om het bod gestand te doen. Elke aandeelhouder Detron krijgt 1,25 aandeel Landis. (ANP)


Highlife Online is de website van cannabis-rokend Nederland. De gelijknamige glossy over softdrugs verzamelde informatie over coffeeshops, smart shops en cannabisgroothandels. Verder op de site: 'kweken met cannabis', een fotogalerij van wietplanten, 'wiet-tv', 'wiet-cams' en 'wiet-links'. Tenslotte verkoopt de 'zadenbank' hennepzaad via internet, maar "alleen in landen waar hennepzaden legaal zijn".
www.highlife.nl

NRC Webpagina's
29 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad