U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Schip uit Molukken vergaat: 270 doden
Een schip met naar schatting 270 vluchtelingen aan boord uit het Noord- Molukse plaatsje Duma is vanochtend gezonken. Volgens de autoriteiten heeft niemand het ongeluk overleefd.

Verzekeraar vaak de dupe van fraude
Nederlandse ziektekostenverzekeraars zijn op grote schaal slachtoffer van fraude in het buitenland. Toeristen dienen vaak valse nota's in. Dit zegt M. Cameron, directeur van het particuliere onderzoeksbureau Vidi, dat voor 20 van de 77 verzekeraars onderzoek doet naar fraude. Vaak gaat het om mensen die op vakantie gaan naar hun land van herkomst. Die kunnen vaak gemakkelijker dan 'gewone' toeristen aan valse facturen komen.

Kohl blijft zwijgen bij begin verhoor
"Ik hield het voor onmogelijk dat er zo'n lastercampagne tegen mij zou worden opgezet en dat ik als een crimineel zou worden behandeld. Men probeert de zestien goede en succesvolle jaren van de regering-Kohl voor Duitsland te verdonkeremanen." Deze bittere woorden sprak oud- bondskanselier Helmut Kohl (70) vanmorgen in Berlijn tijdens zijn verhoor door de parlementaire onderzoekscommissie.

Duitsers willen deel Nederlandse telefoonmarkt
Deutsche Telekom neemt een meerderheidsbelang in het Nederlandse Ben, aanbieder van mobiele telecommunicatie. De bedrijven gaan met zeven andere kandidaten bieden op een vergunning voor UMTS, de radiofrequentie die de volgende generatie mobiele telefonie mogelijk zal maken.

Fransen dankzij strafschop van Zidane in finale
Het Franse elftal heeft gisteren in Brussel als eerste de halve finale van het Europees kampioenschap voetbal bereikt. De Fransen versloegen Portugal dankzij een strafschop in de slotfase van de verlenging: 2-1. Uitblinker Zinedine Zidane maakte de beslissende treffer. Vanavond spelen Nederland en Italië de andere halve finale.

Registratie van alle bedrijven met gevaarlijke stoffen
Minister Pronk (Milieubeheer) wil dat alle bedrijven die gevaarlijke stoffen gebruiken geregistreerd staan, zodat burgers weten waar ze zich bevinden. De registratie is nodig om gebruik te kunnen maken van het recht bezwaar aan te tekenen tegen vestiging van dergelijke bedrijven in woonwijken. Pronks voorstel wordt morgen in het kabinet besproken.

Eis 18 jaar cel voor doden baby
Tegen een 30-jarige vrouw uit Waskemeer is vanmorgen voor de Leeuwarder rechtbank achttien jaar cel geëist wegens moord op de eenjarige Risanne Tingen uit Appelscha. De baby is op 20 september vorig jaar in een sloot achter haar ouderlijke woning door verdrinking om het leven gebracht.

Consumptie in april gematigder
De Nederlandse consument lijkt zich te matigen. In april van dit jaar lag het volume van de consumptieve bestedingen 2,8 procent boven het niveau van april 1999. In het eerste kwartaal consumeerden Nederlanders nog 4,3 procent meer dan een jaar eerder.

Acteur Vittorio Gassman dood
De Italiaanse acteur Vittorio Gassman is vandaag op 78-jarige leeftijd in Rome overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Hij was onder meer te zien in de film Sleepers (1996).

Perioden met zon
Morgen wolkenvelden, maar vooral 's middags ook af en toe zon. Vrijwel overal droog. Maxima 17 tot 21 graden. Vooruitzichten voor zaterdag t/m dinsdag: Zonnige perioden en vanaf zondag kans op een enkele regen- of onweersbui. Maxima tussen 19 en 24 graden.


NRC Webpagina's
29 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad