U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Politie verspreidt via media profiel moordenaar Vaatstra
De politie in Friesland heeft gisteravond, onder meer via het televisieprogramma Opsporing Verzocht en op internet, het daderprofiel verspreid dat de recherche met een aantal gedragsdeskundigen heeft opgesteld in de zaak-Marianne Vaatstra. Naar aanleiding hiervan had de politie vanmorgen al meer dan honderd tips ontvangen, aldus een woordvoerder, die dit aantal "verrassend" noemt.

Tina Turner kocht WOL-aandelen
Popzangeres Tina Turner blijkt een van de beleggers te zijn die zich hebben verslikt in de beursgang van internetaanbieder World Online (WOL). Zij kocht voor een bedrag van rond de 250.000 euro (f 550.000) WOL-aandelen tegen de introductieprijs van 43 euro, bevestigde woensdag een woordvoerster van WOL.

Verbod fusie WorldCom en Sprint
De Amerikaanse en Europese mededingingsautoriteiten hebben de fusie van de telecombedrijven WorldCom en Sprint verboden. Daarmee is de overname van Sprint voor zo'n 300 miljard gulden van de baan.

Kirch wordt marktleider tv Duitsland
Het Duitse mediaconcern Kirch Groep wordt marktleider op de Duitse televisie met een aandeel van 25 procent. Kirch fuseert zijn eigen tv- zenders van ProSieben met SAT.1, deels van uitgever Axel Springer.

Een sieraad op de satelliet
Soms kan goede journalistiek wonderen verrichten. Nadat de BBC, bij de verkiezingen in Zimbabwe met meerdere verslaggevers present, vorige week brede aandacht had gegeven aan een uitspraak van een prominent lid van de regerende Zanu-PF, dat zelfs een overwinning van de oppositie geen verschil zou maken, hebben talrijke Zimbabweaanse politici, ook van Zanu-PF, zich via de BBC beijverd van hun democratische gezindheid blijk te geven.

Geen geld voor radiostations
Commerciële radiostations krijgen geen financiële tegemoetkoming als zij volgend jaar bij een openbare veiling van acht FM-frequenties hun etherfrequentie kwijtraken. Staatssecretaris De Vries (Verkeer en Waterstaat) zei gisteren in de Tweede Kamer dat de radiostations "altijd hebben geweten dat het ging om tijdelijke vergunningen".

Casema geeft geld terug
Casema geeft ontevreden internetgebruikers die surfen via de kabels van het bedrijf een deel van hun abonnementsgeld terug. Hoeveel mensen geld terugkrijgen en om welk bedrag het gaat, weet het bedrijf nog niet. Volgende week komt Casema met een concreet voorstel. Medio juni riep de Consumentenbond de 50.000 kabelabonnees van Casema's Wanadoo Basic- pakket op een kwart van het abonnementsgeld van 60 gulden per maand niet te betalen. De bond kwam tot dit advies omdat de snelheid van de kabelverbinding met het internet bedroevend laag is, terwijl een zeer snelle verbinding was beloofd. Casema weigert mensen op grote schaal geld terug te geven. Woordvoerder D. Spaans van de kabelaar stelt dat pakweg eenderde van de 54.000 abonnees problemen heeft. "Maar we zijn nog bezig de probleemgevallen te traceren. Het gaat om delen van wijken, niet om een hele wijk."(ANP)

Bertelsmann opent online winkel in Japan
Bertelsmann heeft vandaag een internetboekenwinkel geopend in Japan. BOL Japan, de Japanse online-tak van het grootste Europese mediaconcern, opent de webwinkel met 500.000 duizende Japanse titels. Bertelsmann hoopt daarmee een deel te veroveren van de internetmarkt voor boeken in Japan, die de komende vier jaar naar verwachting een waarde bereikt van 200 miljard yen (4,46 miljard gulden). (Bloomberg)

Xerox, Compaq breiden samenwerking uit
De Amerikaanse concerns Xerox en Compaq gaan samenwerken om de desktop printer van Xerox aan de man te brengen. Compaq gaat de inktjetprinter aanbieden bij zijn computerpakketten. De twee richten zich op het midden- en kleinbedrijf. De overeenkomst is een onderdeel van een breder samenwerkingsverband dat de beide bedrijven aangaan. (ANP)

Omvang webhandel groeit snel
De totale Nederlandse verkopen via internet komen dit jaar uit op 6 miljard gulden. Wat heel Europa betreft beloopt de omvang van webhandel in 2000 meer dan 108 miljard gulden. Al 7,8 procent van alle Europeanen van 15 jaar en ouder koopt dit jaar iets via de computer. Duitsland en Groot-Brittannië zijn veruit de grootste webhandelmarkten van Europa. Zij zijn samen goed voor tweederde van de omzet. Dit zijn conclusies uit een grootscheeps onderzoek naar elektronische handel van Pro Active International, een internetonderzoeksbureau, onder meer dan 200.000 internetgebruikers in vijftien Europese landen. Het grootste deel van de webhandeltransacties betreft zakelijke handel tussen bedrijven. Privé-aankopen zijn in Europa goed voor 47 miljard. In Nederland kopen particulieren dit jaar voor 2 miljard gulden. (ANP)

STER profiteert van halve finale EK
De STER rekent recordprijzen voor reclamespotjes die rond en tijdens de halve finale van Nederland en Italië op televisie worden uitgezonden. Voor 30 seconden zendtijd in de rust moeten bedrijven 154.500 gulden neertellen, meer dan ooit is betaald voor een spotje in Nederland. Voor en na de wedstrijd kost 30 seconden respectievelijk 99.000 en 129.000 gulden. (ANP)


Le Plas Digitaal is het stamcafé van de zanger André Hazes op internet. Je kunt er André Hazes-ansichtkaarten versturen, André's grootste hits beluisteren, zijn biografie lezen, de concertagenda voor de komende maanden bekijken en chatten, soms ook met André zelf. De site is prachtig vormgegeven, maar wel zo zwaar dat gebruikers van een trage internetverbinding er maar beter niet aan kunnen beginnen.
(www.andrehazes.nl)

NRC Webpagina's
28 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad