U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Doorbraak justitie in zaak-Dover
Justitie denkt de Nederlandse tak van het internationale syndicaat te hebben opgerold dat verantwoordelijk wordt gehouden voor het transport dat vorige week de dood van 58 illegale Chinezen in Dover inleidde.

'Wijzen' moeten situatie in Oostenrijk beoordelen
Veertien lidstaten van de Europese Unie willen drie 'wijzen' een rapport laten maken over de situatie in Oostenrijk. Ze zouden een oordeel moeten geven over de mate waarin Oostenrijk de 'Europese waarden' respecteert, in het bijzonder met betrekking tot de rechten van minderheden, vluchtelingen en immigranten. Ook moeten ze rapporteren over de manier waarop de extreem-rechtse FPÖ zich ontwikkelt.

Iedereen naar huis voor halve finale
Een groot deel van werkend Nederland houdt er morgen eerder mee op. Bedrijven, ministeries en winkels treffen maatregelen: de medewerkers gaan eerder naar huis, of de werkgever hangt televisieschermen op.

Oorlogsmisdadiger per business class naar Afrika
In Tanzania begon gisteren de beroepszaak van de Rwandese ex-premier Jean Kambanda, die zijn veroordeling wegens genocide ongedaan wil maken. Een volksverhuizing van magistraten uit Den Haag naar Arusha.

Topambtenaar laakt functioneren staf ministerie BZ
De ambtelijke toplagen van Buitenlandse Zaken functioneren vaak zó slecht dat het ministerie daar "een cultuuromslag" nodig heeft. Dit schrijft de intussen naar Sociale Zaken vertrokken directeur-generaal internationale samenwerking, K. Richelle, in een uitgelekt memorandum aan zijn opvolger.

Aantal vacatures nadert miljoen
Het aantal vacatures bereikt dit jaar een recordhoogte van bijna een miljoen. Dit jaar zullen 978.000 vacatures moeten worden vervuld, eind 1998 waren dit nog ruim honderdduizend minder.

VN-medewerkers doodgeschoten
Twee stafleden van de Voedsel en Landbouw Organisatie van de VN zijn vanochtend in hun kantoor in de Iraakse hoofdstad Bagdad doodgeschoten. Dat gebeurde toen het Iraakse leger een eind maakte aan een bezetting van het bureau door een onbekende.

Kamer: geen pauze Betuwelijn
Een Kamermeerderheid van PvdA en VVD ziet geen aanleiding voor een "adempauze" in de aanleg van de Betuwelijn. De overige fracties willen dat het werk aan de goederenlijn tijdelijk wordt gestaakt.

Terugtreden Spar verwacht
Mr. L. H. B. Spar van der Hoek (53) treedt naar verwachting binnen enkele dagen terug als burgemeester van Middelburg. Commissaris der koningin drs. W. T. van Gelder zoekt al een waarnemer.

België verbiedt rijdend bellen
Vanaf zaterdag mogen automobilisten in België niet meer rijdend telefoneren met de gsm in de hand. Wie stilstaat voor een rood stoplicht of zijn auto op een veilige plek heeft geparkeerd, mag dat voorlopig nog wel.

Huisvuilheffing
De voorgenomen belasting op de inzameling van huishoudelijk afval gaat zeer waarschijnlijk niet door. Nagenoeg de hele Tweede Kamer is tegen het kabinetsbesluit die belasting in te voeren.

Wolkenvelden
Morgen wolkenvelden, maar vooral in het zuiden en zuidwesten ook zonnige perioden. Vrijwel overal droog. Maxima tussen 15 en 20 graden. Vooruitzichten voor vrijdag tot en met maandag: Geleidelijk wat meer zon en iets warmer. Op de meeste plaatsen droog.


NRC Webpagina's
28 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad