U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

'Van Weegen werd vermalen tussen diverse functies'
"Meer duidelijkheid" had ze gewild. Een "discussie over inhoud, niet over vorm" en een "betere lijn". Vanuit haar vakantieadres in Toscane kiest NOS-journaliste Maartje van Weegen algemene bewoordingen om haar eind vorige week bekend geworden vertrek bij het NOS-journaal als royalty-verslaggeefster te verklaren.

Schipperen tussen internetleken en online- rotten
Nederland beleefde dit pinksterweekeinde de primeur van de Internet Consumenten Beurs. Bedrijven probeerden er consumenten van koudwatervrees voor kopen via internet te verlossen. De belangstelling viel tegen.

Regering blijft verdeeld over internet op kabel
De kabel moet binnen twee jaar toegankelijk zijn voor internetaanbieders. Staatssecretaris Van der Ploeg krijgt daarmee zijn zin. Tenminste, zo lijkt het.

Vijf seconden energie
De jongen en het meisje krijgen blosjes op hun wangen, maar er is merkwaardigs mee: het zijn gesponsorde blosjes. Even lichten ze op, voor en na de nogal harkerige aankondigingen van exposities, voorstellingen en andere kunstzinnige evenementen in het Ster&Cultuur- blok, en er staat de naam 'Gasunie' in te lezen. Ze zijn er, sinds eind april, om aan te geven dat de Nederlandse Gasunie de sponsor is geworden van de cultuurreclame in de Ster-blokken. Voortaan legt de onderneming jaarlijks twee miljoen gulden op tafel om op die manier "uiting te geven aan haar maatschappelijke betrokkenheid".

Website gekraakt
Hackers zijn dit weekeinde ingebroken op de website van de belangrijkste oppositiepartij van Slowakije (HZDS) van ex-premier Vladimír Meciar. Ze veranderden de naam van de partij in Beweging voor een Verwoest Slowakije en vulden de verkiezingsleus van de HZDS - 'Stem met je hart' - aan met de tekst "als je geen hersens hebt".

Vodafone en BT verdelen Airtel
De Britse telecombedrijven Vodafone en British Telecom hebben een akkoord bereikt over de overneming van Airtel, de nummer twee op de markt voor mobiele telefonie in Spanje. De huidige waarde van Airtel wordt geschat op 4.600 miljard peseta's, ruim 60 miljard gulden. Vodafone krijgt 55 procent van de aandelen van Airtel, terwijl BT zijn huidige participatie van 18 procent vergroot tot 35 procent. De overneming geschiedt door middel van een aandelenruil. Als gevolg hiervan wordt de Spaanse bank Banco Santander Central Hispano (BSCH), de tweede bank van Spanje, de grootste minderheidsaandeelhouder binnen Vodafone Mannesmann. BSCH beschikte tot dusver over ruim 30 procent van de aandelen van Airtel en ruilt dit in voor bijna drie procent in Vodafone, Internationaal de nummer een op het gebied van mobiele telefonie. (Steven Adolf, Madrid)

NTT wordt volledig geprivatiseerd
De Japanse premier Mori meent dat het Japanse telecomconcern NTT helemaal moet worden geprivatiseerd om te kunnen concurreren in een markt die steeds vrijer wordt. Tokio heeft in december weer een gedeeltelijke verkoop van aandelen in NTT aangekondigd, waardoor het overheidsbelang daalt van 59 tot 53 procent. (ANP)

'KPN in race voor Slowaaks belbedrijf'
KPN Telecom strijdt met Deutsche Telekom om een meerderheidsbelang in de Slowaakse telefoonmaatschappij. Dat schrijft het Slowaakse economische weekblad Trend. Telekom Austria, dat ook in de race was, heeft zich teruggetrokken omdat de financiële situatie van het bedrijf is verslechterd. De Slowaakse regering wil een belang van 51 procent in het telefoniebedrijf verkopen. Deutsche Telekom heeft volgens Trend minder dan 900 miljoen euro (bijna 2 miljard gulden) geboden, maar de autoriteiten in Bratislava rekenen op een opbrengst van ongeveer 945 miljoen euro. (AFP)


Voyeurs kunnen morgen om 11.00 uur weer iets nieuws bekijken. Dan vindt op de site van het tijdschrift Margriet de eerste keizersnede op internet plaats. De Nederlandse Andrea zal dan bevallen van een drieling. Waarom ze dit en public doet? Andrea zegt dat het haar om het 'informatieve' gaat, ze wil van de operatie 'geen circus maken'. Mocht de uitzending niet doorgaan, dan is bij Margriet nog altijd veel over bevallingen te vinden.
(www.margriet.nl)

NRC Webpagina's
13 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad