U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Faros. In deze uitzending onder meer de bioloog Jaco van der Nat over het broeikaseffect door CO en methaan en hoe het planten van biezen de methaan-uitstoot kan verminderen. Radio 5, 16.02-17.00u.

Weekendcafé. O.a. gesprekken met musicalster Stanley Burleson en Edwin Rutten. Tevens aandacht voor groepskoken, Shakespeare met een zachte G en muziek van het Henny Langenveldt Kwartet. Radio 2, 16.02-18.00u.

Spektakel. Portret van de Franse toneelspeler en schrijver Molière aan de hand van de biografie van de Russische schrijver Michail Boelgakov. Radio 5, 17.02-18.00u.

Andermans veren. Kick van der Veer portretteert de donderdag overleden cabaret-promotor Wim Ibo, met fragmenten uit een Ibo-huldiging en een interview waarin hij over zijn leven vertelt. Radio 2, 18.02- 19.00u.

Easy listening. Onder andere aandacht voor het deze week bekend gemaakte programma van het North Sea Jazz Festival. Verder jazz- improvisaties op muziek voor stripheld Charlie Brown, de komende week 80 jaar oud wordende Peggy Lee. Tevens opnamen van saxofonist Plas Johnson, die te horen is op veel Sinatra platen en in Henry Mancini's Pink Panther thema. Radio 1 & 2, 0.04-2.00u.

ZONDAG

Vroege vogels. Onder meer een gesprek met Jeroen Kuipers van Milieukontakt Oost-Europa over de vraag of het milieu de grote verliezer wordt en een reportage over een nachtelijke vaartocht bij volle maan door het natuurgebied De Wieden in het noordwesten van Overijssel. Radio 1, 8.10-10.00u.

OVT. Na de column van zanger Armand komen ooggetuigen van de vergeten vuurwerkramp aan de Parkkade in Rotterdam op 16 augustus 1945 aan het woord waarbij ten minste vijf mensen omkwamen. Verder praat Louis van Gasteren over een onlangs verschenen boek in het kader van de 400 jaar betrekkingen met Japan en in het tweede uur de tweede episode uit het levensverhaal van verzetsman en communist Evert Hoedemaker. Radio 1, 10.04-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Aandacht voor de verkiezingen in Suriname; de weer opgelaaide oorlog tussen Ethiopië en Eritrea; een evaluatie van woensdag gehaktdag in de Tweede Kamer en een gesprek met schrijver/dichter Th. van Os over zijn debuutroman Zonde van begeerte. Radio 5, 13.02-15.00u.

Radio 1-Middagjournaal. Minister van Defensie Frank de Grave (VVD) praat over de ramp in Enschede en blikken zij vooruit op de aankopen van nieuw materieel zoals anti-tankwapens, pantserwagens en de vervanging van de F16. Radio 1, 13. 30-14.00u.

Volgspot. Speciale uitzending over de deze week op 82-jarige leeftijd overleden cabaretkenner Wim Ibo. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

MAANDAG

Ophef & vertier. Aandacht voor o.a. het toneelstuk van Erik Ward Geerlinks over het auto-ongeluk waarbij de Franse schrijver Albert Camus in 1960 om het leven kwam en de expositie in het Van Goghmuseum over de 19de eeuwse Franse schilder/beeldhouwer Jean-Baptiste Carpeaux. Verder praten dirigent Ed Spanjaard, emeritus hoogleraar muziekwetenschap Marius Flothuis en auteur Maarten Brandt over de Franse componist en dirigent Pierre Boulez, die onlangs 75 jaar werd. Radio 5, 14.02-16.00u.

NRC Webpagina's
20 MEI 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)