U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Vuurwerkbazen geven zich aan
De directeuren van S.E. Fireworks hebben zichzelf aangegeven. W.Pater meldde zich gisteren bij de politie. R. Bakker zal dat vanavond doen, aldus zijn advocaat, mr. J.P. Plasman uit Amsterdam. Ruim honderdduizend mensen betuigden gisteren hun medeleven aan de slachtoffers van de vuurwerkramp tijdens een stille tocht door het centrum van Enschede.

Loterij goede doelen op internet
Het Amsterdamse marketingbedrijf Novamedia begint dit jaar samen met onder meer zeven 'goede doelen' als Amnesty en het Rode Kruis de grootste wereldwijde loterij op internet onder de naam 'Goodlot'. Dit is desgevraagd bevestigd door B. Poelmann, directeur/eigenaar van Novamedia en directeur van de Nationale Postcodeloterij.

Elf miljard in weg en trein
Het kabinet heeft gisteren een pakket maatregelen ter waarde van ruim elf miljard gulden goedgekeurd om de weg- en spoorweginfrastructuur in de Randstad de komende tien jaar te verbeteren. "We verwachten dat als het plan is uitgevoerd, de gemiddelde snelheid in de Randstad dezelfde zal zijn als elders in Nederland", zei minister Netelenbos.

Echtgenote Britse premier bevallen van een zoon
Cherie Blair, de vrouw van de Britse premier, is vannacht in een Londens ziekenhuis bevallen van een zoon. Moeder (45) en kind maken het goed en keerden vanmorgen om drie uur met de vader naar Downing Street terug. Het is voor het eerst in 152 jaar dat in het gezin van een zittende Britse eerste minister een kind wordt geboren. Het echtpaar had al drie kinderen, van wie de jongste twaalf is.

Toestand prins iets verbeterd
De beginnende verbetering die zich gisterochtend in de toestand van Prins Bernhard aandiende, heeft zich volgens het medische team voortgezet. Naar omstandigheden maakte de prins, volgens zijn artsen, gisteravond een montere indruk. Dat meldde de Rijksvoorlichtingsdienst.

Chen: Taiwan niet onafhankelijk
De nieuwe president van Taiwan, Chen Shui-bian, zal zijn land niet onafhankelijk verklaren, zolang Peking het niet aanvalt. Dat zei hij vanmorgen in de eerste toespraak na zijn inauguratie. Ook zal hij geen referendum over onafhankelijkheid organiseren.

Giuliani uit race voor de Senaat
De New-Yorkse burgemeester Rudolph Giuliani trekt zich terug uit de strijd met Hillary Clinton om een Senaatszetel voor de staat New York. De Republikeinse partij zal naar verwachting als nieuwe kandidaat Rick Lazio naar voren schuiven, een gematigd lid van het Huis van Afgevaardigden.

Benzine al 16 cent per liter duurder
De benzineprijs is deze week vier keer flink naar boven bijgesteld. Euro ongelood, de meest gangbare brandstof, werd in totaal 16 cent duurder. De prijs van superbenzine steeg binnen een week met 20 cent. De hoge olieprijs en de dollarkoers zijn de twee belangrijkste oorzaken.

Dow Jones en Nasdaq fors lager
De Dow-Jonesindex van de beurs in New York, met de dertig belangrijkste industriefondsen, verloor gisteren 150 punten (1,44 procent) en sloot op 10.626 punten. De door technologiefondsen gedomineerde Nasdaq kreeg voor de derde dag op rij een flinke tik. De index zakte met 148 punten (ruim 4 procent) tot 3.390 punten.

Loek van Wely schaakkampioen
Loek van Wely is in Rotterdam de nieuwe schaakkampioen van Nederland geworden. Hij speelde in de laatste ronde remise tegen Reinderman, terwijl concurrent Piket van Van der Sterren verloor. De computer Fritz SSS* eindigde op de gedeelde derde plaats.

Minder buien
Morgenmiddag minder buien met zonnige perioden. Circa 14 graden. Afnemende noordwestenwind. Morgen van het westen uit opnieuw buien. Maximaal 15 graden. Vooruitzichten tot donderdag: Licht wisselvallig met kans op een bui, iets zachter met maxima van 16 graden.


NRC Webpagina's
20 MEI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)