U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Loterij goede doelen op internet
Het Amsterdamse marketingbedrijf Novamedia begint dit jaar samen met onder meer zeven 'goede doelen' als Amnesty en het Rode Kruis de grootste wereldwijde loterij op internet onder de naam 'Goodlot'. Dit is desgevraagd bevestigd door B. Poelmann, directeur/eigenaar van Novamedia en directeur van de Nationale Postcodeloterij.

Malaise telecom treft vooral blikvanger UPC Kabelaar UPC zag gisteren een kwart van zijn beurswaarde verdampen. Beleggers willen dat het verliesgevende bedrijf meer duidelijkheid verschaft over de toekomstplannen. Maar UPC blinkt niet uit in doorzichtigheid.

Koersen van techfondsen fors gedaald
De aandelenkoersen van bedrijven uit de sectoren technologie en telecom zijn afgelopen week op het Damrak fors gedaald. Het kabelbedrijf UPC verloor ruim 40 procent van zijn waarde, KPN Telecom bijna 18 procent.

Veiling radiofrequenties
Het kabinet heeft gisteren acht FM-frequenties beschikbaar gesteld voor commerciële doeleinden. Ze worden bij opbod verkocht. Een van deze frequenties is bestemd voor een commerciële nieuwszender. De concessie geldt voor acht jaar en moet uiterlijk september volgend jaar ingaan.

Wegener verkoopt Belgische bedrijven
Het uitgeversconcern Wegener verkoopt zijn Belgische cartografische bedrijven Geocart Claus en Libricart (samen 32 werknemers) aan De Rouck. Geocart Claus en Libricart brengen in het Vlaamse gedeelte van België onder andere landkaarten, stedengidsen, stratenatlassen en routeplanners uit. Dat doet koper De Rouck ook, maar dan in het Franstalige deel. Financiële details zijn niet verstrekt. (ANP)

Duitse regering wil af van Outlook
De Duitse regering zal mogelijk stoppen met het gebruik van Outlook, het e-mailsoftwareprogramma van het Amerikaanse softwarebedrijf Microsoft, omdat het kwetsbaar is voor schadelijke computervirussen. Dat heeft een woordvoerder voor het ministerie van Binnenlandse Zaken in Berlijn gisteren gezegd. "De federale regering is aan het kijken naar alternatieven voor Outlook", aldus de woordvoerder. "We hebben nog geen beslissing genomen."

Het computervirus 'I love you', dat zich begin deze maand over de hele wereld verspreidde via Outlook, trof computers in meerdere Duitse ministeries. Ook een nieuwe variant, herkenbaar aan de begintekst 'FW', heeft het gemunt op Outlook. De nieuwe versie is inmiddels in duizenden computers binnengedrongen. (Bloomberg)


IRL, ofwel In Real Life afspreken met iemand die je hebt ontmoet via het internet, komt veel voor. Via de chatbox, of online advertenties komen deze internetdates tot stand. Tips over hoe dit het best aan te pakken zijn, kun je lezen op Way too personal van Lorina, waar ook verhalen staan van websurfers over deze nieuwe vorm van mensen ontmoeten. Een gênant, maar ook erg grappig deel van deze site is die waarin de reacties die Lorina ontving op haar eigen advertenties. Ze deelde deze in in categorieën als 'yawn' (gaap) en 'nasty boys'.


(www.waytoopersonal.com)

NRC Webpagina's
20 MEI 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)