U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

M A K E R S :
'Wat ik doe is onuitwisbaar'

JAPKE-D. BOUMA
Op haar 22ste logeerde ze in het huis van de bodyguard van Sylvester Stallone. Christine van der Horst bedoelt maar, haar leven hangt van verrassingen aan elkaar. "Ik geloof heel erg in karma. Als het de tijd is voor nieuwe dingen, dan komen die vanzelf."

Vanaf maandag is ze te zien in Big Brother VIPS. Een week lang opgesloten in een huis met bekende Nederlanders onder wie Theo van Gogh en Emile Ratelband. Ze zag er niet tegenop, 24 uur per dag met camera's te worden bespied. "Ik ben het gewend live tv te maken. Daar kan je ook geen dingen vooraf opnemen en ze later zo leuk mogelijk maken. Wat ik doe is onuitwisbaar."

Christine 'Nachtdiva' van der Horst. Presenteert sinds 1995 belspelletjes en praatprogramma's voor Veronica en RTL5 in het tijdvak 0.00-16.00 uur. Bereikte cultstatus door haar licht erotisch getinte praatprogramma Nachtsuite, waarin een keur van gasten bij haar aanschoof - al dan niet gepierced, getatoeerd, of getransformeerd tot de andere sekse. Werd zelf gepersifleerd door Wim de Bie in VPRO's Nachtcrème, compleet met lange platinablonde lokken en dito nagels.

Het heeft haar ego gestreeld, zegt ze, dat een vakman als De Bie juist háár uitkoos. Maar ze vindt het wel jammer dat haar programma inmiddels het stempel 'seksshow' heeft. "Veel mensen maken die denkfout. Als je een keer een travestiet hebt zitten, ben je meteen 'erotisch', terwijl we ook hele mooie uitzendingen hebben gemaakt met de Prince de Lignac in Maleisië. Maar daar hoor je niemand over."

Ze zou eigenlijk onderwijzeres worden, maar halverwege de PABO gaf haar broer haar op voor de eerste aflevering van het TROS-datingprogramma Op Goed Geluk. "Ik dacht, ik sleep er leuk een bankstel uit. Ik wist niet dat je een man kon winnen!" Met die man werd het niets, maar ze maakte wel indruk op een talentscout van John de Mol Producties die haar een baan aanbood bij Peter Jan Rens' Doet ie het of doet ie het niet. Daarna werkte ze voor Patty Brards Gaan met die banaan en speelde ze o.a. in Onderweg naar Morgen en Bureau Kruislaan tot ze in 1995 het aanbod voor Call TV met beide handen aangreep. "Ik wilde vlieguren maken", verklaart ze. "Ervaring opdoen."

Inmiddels heeft ze zoveel vlieguren dat ze "in het Guinness Book of Records kan worden opgenomen". Maar met de vraag of het niet eens tijd wordt dat ze uit de wachtkamer van de Nederlandse tv komt en verhuist naar prime time, is ze niet zo bezig. "Natuurlijk, ik zou ook best middagtelevisie willen maken. Maar ik ben niet het lobbytype. Ik heb inmiddels een fundering waar je u tegen zegt. Ik heb body, ik heb ballen; zes jaar aan live televisie-ervaring. Maar ik ben veel te verlegen om mezelf aan te prijzen. Daar word ik claustrofobisch van."

NRC Webpagina's
20 MEI 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)