U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Alarmbel rinkelt na echec Boo.com
Met de ondergang van webwinkel Boo.com ontwaken financiers. De geldkraan kan opeens dicht gaan.

Miljarden tv-kijkers in de kleedkamer
De Nederlandse en Belgische publieke omroepen halen tijdens het EK voetbal alles uit de kast om kijkers te gerieven.

UPC verliest eenderde van beurswaarde
Beleggers hebben vanochtend zwaar teleurgesteld gereageerd op de waardering die kabelbedrijf UPC geeft aan zijn internetdochter Chello, die 31 mei naar de beurs gaat. Het UPC-aandeel kelderde met ruim 30 procent.

Chello schermt met zonnige cijfers
De waardering van internetaanbieder Chello valt beleggers tegen. Maar de abonnees blijven duur.

Fusie Sprint-MCI op de tocht
De overname van belbedrijf Sprint door MCI WorldCom zal mogelijk worden geblokkeerd door het Amerikaanse ministerie van Justitie. Volgens een adviseur bij het ministerie zorgt de voorgenomen combinatie van de twee bedrijven voor oneerlijke concurrentie op de Amerikaanse markt voor lange-afstandstelefonie en internet.

Eerst E3 zien, dan sterven
De multimedia-industrie, de drijvende kracht achter de video- en computergames, groeit in een razend tempo. Vorig jaar ging er 6,9 miljard dollar in om; meer dan in de filmindustrie. Bij een grote industrie hoort natuurlijk een grote vakbeurs, in dit geval de Electronics Entertainment Expo (E3) in het Convention Center in Los Angeles, dit jaar van 11 tot 13 mei. En - ongelooflijk maar waar - er werden meer dan 2500 spellen getoond, waarvan zeker de helft voor het eerst te zien was.

Gevaarlijkere versie computervirus actief
Computer Associates International, producent van anti-virussoftware, waarschuwt voor een nieuwe versie van het 'I love you'-virus, het virus dat begin deze maand wereldwijd 45 miljoen computergebruikers de stuipen op het lijf joeg. Ook deze opvolger heeft het op het e- mailprogramma Outlook van Microsoft gemunt en kan computers onbruikbaar maken. Tot nu toe zouden 2000 computers zijn getroffen, vooral in de VS. Het virus is te herkennen door de begintekst 'FW:' die in het onderwerpbalkje staat. Achter deze begintekst staat steeds weer een andere file-naam, wat het moeilijker maakt het virus meteen te herkennen. "Dit is een nachtmerrie-versie van 'I love you' want het kan een machine in 20 seconden vernietigen", aldus Simon Perry van Computer Associates. Alle 'FW:'-mailtjes moeten ongeopend meteen worden weggegooid, aldus Perry. (Bloomberg)

Onderzoek: internet bestaat uit regio's
De sites op het wereldwijde web van internet hangen onderling veel minder samen dan gedacht. Uit een grootschalig onderzoek van Altavista, Compaq en IBM blijkt dat het web niet een homogene massa is waarin alles met alles verbonden is, maar dat er 'regio's' bestaan die onderling nauwelijks contact hebben. Veel sites bieden de mogelijkheid om, met een muisklik op woorden of symbolen, direct door te schakelen naar andere sites. De indruk bestond tot voor kort dat het hele web op die manier met elkaar verbonden is. De werkelijkheid is, stellen de onderzoekers, dat het wereldwijde web bestaat een viertal regio's, die samen 90 procent van de sites op de wereld vertegenwoordigen. De overige 10 procent zijn zelfs helemaal geïsoleerd van deze vier regio's. (ANP)


In het boek 1984 van George Orwell wordt een beeld geschetst van een wereld waarin iedereen constant in de gaten wordt gehouden. Anno 2000 begint het er op te lijken dat niemand het verschrikkelijk vindt bekeken te worden. Na tv-programma's als Big Brother, kan nu ook iedereen filmpjes van zichzelf insturen naar de site Earthnoise. Afstudeerfeestjes, verjaardagen en de baby's van wildvreemden zijn hier te aanschouwen.
(www.earthnoise.com)

NRC Webpagina's
19 MEI 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)