U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Defensie paste eigen regels niet toe
Het ministerie van Defensie heeft de eigen voorschriften genegeerd bij de vuurwerkopslag voor S.E.Fireworks in Enschede. Het betreft onder meer de zonering op het terrein en de regels voor professioneel vuurwerk.

De vergunning, het toezicht en het bedrijf
Nu de doden en vermisten in Enschede zijn geteld, is de vraag naar de verantwoordelijkheid aan de orde. Een tussenbalans.

Toestand van prins blijft nog zorgelijk
De gezondheidstoestand van prins Bernhard blijft onverminderd zorgelijk, nadat zich hierin gistermiddag een ernstige verslechtering had voorgedaan, gevolgd door een stabilisering in de loop van de avond en nacht.

Alarmbel rinkelt na echec Boo.com
Met de ondergang van webwinkel Boo.com ontwaken financiers. De geldkraan kan opeens dicht gaan.

'Stortplaatsen minder vervuild dan verondersteld'
De bijna vierduizend voormalige stortplaatsen in Nederland zijn veel minder vervuild dan werd gedacht, zo blijkt uit onderzoek. De kosten voor sanering hoeven slechts de helft te bedragen van de eerder geschatte tien tot vijftien miljard gulden.

Aandeelhouders laten UPC vallen
Beleggers hebben vanochtend zwaar teleurgesteld gereageerd op de waardering die het verlieslijdende kabelbedrijf UPC geeft aan zijn internetdochter Chello, die 31 mei naar de beurs gaat. Het UPC-aandeel kelderde met ruim 30 procent.

China en EU bereiken akkoord
De Europese Commissie en China zijn het na vijf dagen moeizaam onderhandelen eens geworden over Chinees lidmaatschap van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Dat is vanmiddag bekendgemaakt door het Chinese staatspersbureau Xinhua. De Europese Unie was het laatste grote handelsblok dat nog geen akkoord had met China.

Onderzoek naar vaccinatie varkens
Justitie in Den Bosch is op 23 plaatsen in Noord-Brabant, Zeeland en in België begonnen met een grootscheeps onderzoek naar gesjoemel met het vaccineren van varkens.

Staatsgreep in Paraguay mislukt
Militairen in Paraguay hebben geprobeerd de macht te grijpen. Zij bezetten de belangrijkste militaire kazerne in de hoofdstad Asunción, maar maakten bij gebrek aan steun na enkele uren een einde aan de bezetting. Er vielen drie gewonden.

Gijzeling kabinet Fiji-Eilanden
Zeven gewapende mannen hebben vanmorgen het parlement van de Fiji- eilanden overvallen en ministers en parlementariërs gegijzeld. Ze zeggen de macht over te nemen.

Eritreërs vluchten
Ethiopië heeft bombardementen uitgevoerd op Eritrese steden. Duizenden Eritreërs hebben de wijk naar Soedan genomen om een veilig heenkomen te zoeken voor het oprukkende leger van Ethiopië.

Wisselvallig
Vanavond en vannacht enkele buien. Morgenmiddag in het zuidwesten overwegend droog en zonnig. Elders nog een enkele bui. Middagtemperatuur circa 14 graden. Afnemende noordwestenwind. Vooruitzichten: Zondag koel en buiig. Daarna licht wisselvallig en hogere temperaturen.


NRC Webpagina's
19 MEI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)