U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Onder de pet 2
Het is altijd weer een klap als je merkt dat je eigen land primitiever is dan je dacht. Nu blijken binnensteden vuurwerkopslagplaatsen waar geen rampenplannen voor zijn opgesteld.


T V   V O O R A F :


De werkelijkheid van Iwan
Dat er iets aan het veranderen is in de verslaglegging van de werkelijkheid, is sinds zaterdag rond de ramp in Enschede weer eens duidelijk geworden. Al enkele uren na de ontploffing waren de eerste amateurbeelden te zien. Later volgden nog verschillende andere en op internet waren in de loop van de avond meer en minder persoonlijke getuigenissen te vinden.


F I L M   V O O R A F :


A walk in the clouds
Van sommige films hoef je de dialoog niet te verstaan en de plot niet te volgen om toch precies te weten waar het over gaat. Het zijn ondubbelzinnige rolprenten die naadloos passen in een nauw omschreven hokje met een genre-sticker erop. De maker van A walk in the clouds, Alfonso Arau, probeerde aan dat laatste nog te ontkomen door zijn werk te voorzien van de bepaling 'drama, oorlog, romantiek, etc', maar dat de film behoort tot de categorie ouderwetse tranentrekker staat buiten kijf.


NRC Webpagina's
16 MEI 2000


Digitale

Apestaartje


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)