U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Verwarring over risico's en regels
Bestuurders en instanties die betrokken zijn bij de vuurwerkramp zaterdagmiddag in Enschede twisten over de inschatting van de risico's en de naleving van de veiligheidsregels bij het geëxplodeerde bedrijf S.E. Fireworks. Er zijn in de puinhopen geen nieuwe doden gevonden. Het officiële dodencijfer staat op vijftien.

Afgesloten zeecontainers speelden mogelijk fatale rol
Op grote afstand van het vuurwerkbedrijf zijn restanten van containers gevonden. Zij kunnen de verklaring zijn voor de kracht van de explosies.

Peper vraagt De Vries om onderzoek
Oud-minister A. Peper (Binnenlandse Zaken) heeft zijn opvolger K. de Vries gevraagd een onderzoek te bevorderen naar de wijze waarop het onderzoek van de Rotterdamse gemeenteraad naar het declaratiegedrag van burgemeester en wethouders in de periode 1986-1998 tot stand is gekomen.

Toneel boos, politiek blij over subsidieadvies
Vooral in de toneelwereld is woedend gereageerd op de subsidieadviezen die de Raad voor Cultuur gisteren uitbracht. "Een ramp voor Nederland", noemde artistiek leider Aus Greidanus van Toneelgroep De Appel het advies voor de Cultuurnota. Zijn groep en vijf andere toneelgroepen zullen geen subsidie meer ontvangen als het aan de raad ligt.

Ziekenhuizen opereren minder dan afgesproken
Ziekenhuizen voerden vorig jaar bijna 30 procent minder extra heup- en knieoperaties uit dan was afgesproken. Daardoor hielden ze zo'n tien miljoen gulden over in het 'wachtlijstfonds'.

'Kans op verhoor van Bouterse'
De kans dat de Surinaamse drugsverdachte D. Bouterse zich door het hof in Den Haag laat horen in zijn strafzaak is volgens zijn advocaat A. Moszkowicz heel reëel. De strafpleiter zegt dit nu justitie bereid is zijn cliënt een vrijgeleide te geven.

Geweld intifadah eist vijf levens
Vijf Palestijnen zijn gisteren gedood en honderden gewond bij een opleving van de intifadah, de Palestijnse volksopstand, op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook. Dertien Israelische soldaten en zeven journalisten liepen verwondingen op.

Zimbabwe kiest op 24 en 25 juni
De Zimbabweaanse president Robert Mugabe heeft na lang wachten de data voor de parlementsverkiezingen aangekondigd: 24 en 25 juni.

Ahold haalt 7 mld op met emissie
Supermarktconcern Ahold, eigenaar van Albert Heijn, heeft gisteravond 3,2 miljard euro (7 miljard gulden) opgehaald met een emissie van nieuwe aandelen en converteerbare obligaties. Driekwart van de stukken is geplaatst bij buitenlandse, vooral Amerikaanse en Britse beleggers.

UPC geeft SBS nog niet op
Kabelbedrijf UPC geeft de overname van mediabedrijf SBS nog niet op. Bestuursvoorzitter Mark Schneider van UPC maakte gisteren bekend opnieuw te gaan onderhandelen met de televisiezender.

Buiig
Vanavond en vannacht in het hele land buien, mogelijk met onweer, hagel en windstoten. Morgen vanuit het westen opklaringen en 's middags overwegend droog. Circa 17 graden. Zuidwestenwind. Vooruitzichten tot zondag: enkele buien en af en toe zon. Koel. Later minder fris.


NRC Webpagina's
16 MEI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)