U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Oltmans: meer geld dan verwacht
Freelance journalist Willem Oltmans heeft gisteren na negen jaar procederen een schadevergoeding van acht miljoen gulden gekregen.

Bijna 20.000 eisers in WOL
Het aantal gedupeerde World Online-beleggers dat de jacht op schadevergoeding heeft ingezet, nadert de 20.000. Alleen al bij de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) hebben zich ruim 12.000 'gedupeerden' gemeld.

Mobieltje in Japan niet aan te slepen
Voor jongeren in Japan betekenen mobiele telefoons vrijheid. Zeker nu het mogelijk is om mobiel te internetten.

Zeventien man, veertig jurken en een zangeres
Dit jaar is het voor het eerst dat een Nederlandse inzending aan het Eurovisie Songfestival gesponsord wordt. Als Linda Wagenmakers vanavond wint, is dat 'met dank aan World Online'.

'Aangekleed portaal' op de breedband
Rik Rensen (44) is directeur media bij @Home Benelux, een aanbieder van toegang tot 'snel' internet en ook van inhoud voor het nieuwe medium.


Ze worden wel de Oscars van het internet genoemd: de Webby Awards, prijzen voor de beste websites. Net als de Oscars in vele categoriën (27), en net als bij de Oscaruitreiking gaat het ook om het feest. In elke categorie waren er vijf genomineerde sites. Het publiek kon van zich laten horen in de People's Voice, de jury deelde de prijzen uit. Over acht van de 27 sites waren publiek en jury het met elkaar eens, zoals Napster.com en Theonion.com. Van de uitreiking, die afgelopen donderdag plaats vond, is een filmpje terug te vinden op de Webby-site.

(www.webbyawards.com)

NRC Webpagina's
13 MEI 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)