U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Prins Bernhard in ernstige toestand
DEN HAAG, 13 MEI.Bij prins Bernhard heeft zich donderdagavond na een darmoperatie een 'neurologische complicatie' voorgedaan. De 88-jarige prins wordt in het Universitair Medisch Centrum in Utrecht kunstmatig beademd.

Veroordeelde wordt tijdelijk niet opgepakt
ROTTERDAM, 13 MEI. Tot augustus worden geen mensen opgepakt die veroordeeld zijn tot een korte gevangenisstraf. Met die maatregel probeert justitie cellen vrij te maken voor voetbalvandalen tijdens het EK voetbal.

'Deloitte wist van gesjoemel'
ROTTERDAM, 13 MEI. Het accountantskantoor Deloitte & Touche dat de boeken controleerde van de aannemers die de Schipholspoortunnel aanlegden, was volgens de directie van de aannemerscombinatie op de hoogte van het indienen van gefingeerde facturen door de bouwers.

Akkoord over nieuwe CAO in onderwijs
DEN HAAG 13 MEI. Minister Hermans (Onderwijs) en de onderwijsbonden zijn het gistermiddag eens geworden over een nieuwe CAO. Leraren op basis- en middelbare scholen en middelbare beroepsopleidingen krijgen er in twee jaar 7, 6 procent salaris bij.

Gifstoffen vrij bij brand Drachten
DRACHTEN, 13 MEI. Het vee van ongeveer driehonderd boeren in een strook van dertig kilometer ten westen van afvalbedrijf ATF in Drachten is gisteravond verplicht op stal gezet. Hiertoe heeft minister Brinkhorst (Landbouw) besloten, nadat bij een grote uitslaande brand gisteren bij ATF giftige stoffen bleken te zijn vrijgekomen.

Toch lintje voor ambassadeur
DEN HAAG, 13 MEI. De Oostenrijkse ambassadeur in Nederland, Alexander Christiani (59), zal in elk geval de koninklijke onderscheiding krijgen die gebruikelijk is bij het vertrek van een ambassadeur. Dat heeft premier Kok gisteren bekendgemaakt na afloop van het kabinetsberaad.

VN eisen einde aan grensoorlog
New York, 13 MEI. De Veiligheidsraad van de VN heeft van Eritrea en Ethiopië gisteravond onmiddellijke stopzetting van de vijandelijkheden geëist en met maatregelen gedreigd als ze geen gehoor geven aan de oproep. Het Ethiopische leger zegt belangrijke overwinningen te hebben geboekt in de gisteren opgelaaide oorlog met buurland Eritrea. De VN en Europa vrezen dat de voedselhulp aan het gebied gevaar loopt.

'Heffingen KvK teruggeven'
ROTTERDAM, 13 MEI. De 21 Kamers van Koophandel in Nederland hebben onredelijk hoge eigen vermogens opgebouwd door heffingen die bedrijven hebben afgedragen. Die kunnen deels worden terugbetaald, aldus een rapport dat is opgesteld voor het ministerie van Economische Zaken.

'Zieke gijzelaar komt snel vrij'
MANILA, 13 MEI. De Filippijnse rebellen die tweede paasdag 21 mensen ontvoerden van het Maleisische eiland Sipadan hebben toegestemd in de vrijlating van een zieke Duitse toeriste. Dat heeft de leider van het onderhandelingsteam van de Filippijnse regering, Nur Misuari, vanmorgen gezegd.

Vrij zonnig en warm
Zaterdagmiddag in het zuiden kans op een bui, elders vrij zonnig. Middagtemperatuur 20 tot 25 graden. Matige oostenwind. Zondag iets warmer en droog. 's Middags langs de kust een koele zeewind. Vooruitzichten: vrij zonnig en warm, na dinsdag koeler en wisselvallig.

NRC Webpagina's
13 MEI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)