NRC Handelsblad: vandaag Donderdag 20 april 2000
NRC HANDELSBLAD
* TEGENSPRAAK    * SUPPLEMENT    AGENDA    ARCHIEF    ADVERTENTIES    SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws
bolletje Het bedrog van Startpagina in Apestaartje.
bolletje Brandbrief van het Europees Hof van Justitie.
bolletje Stemming: 14-jarigen aan het werk?
bolletje CPB waarschuwt in Economie voor Jou.
bolletje Praat mee: de grenzen tussen 'hoge' en 'lage' cultuur verdwijnen. Hoe erg is dat?
bolletje Achter de schermen van het webwinkelen in Profiel.
bolletje In het nieuws:
Dossier Multiculturele Samenleving
Dossier EK 2000
Dossier Oostenrijk
bolletje Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag

( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad



Porto Seguro - Ongeveer tweeduizend Pataxó-indianen hebben zich verzameld in de Braziliaanse deelstaat Bahia om een brandbrief op te stellen aan de regering. De indianen menen dat de feestdag ter gelegenheid van de 500ste verjaardag van Brazilie moet worden omgezet in een dag van nationale rouw. Voor de oorspronkelijke bewoners van het land valt er namelijk niets te vieren, betogen de Pataxó- indianen, die in een reservaat wonen, omringd door prikkeldraad. Zaterdag wordt gevierd dat 500 jaar geleden de Portugese zeevaarder Pedro Alvarez Cabral voet aan wal zette.
(Foto AP)

Ambassade van Suriname 'failliet'
De ambassade van Suriname in Den Haag verkeert in grote geldzorgen. De salarisbetaling loopt gemiddeld zeven maanden achter en er is geen geld om de dienstauto van de ambassadeur te verzekeren. Medewerkers van de ambassade dreigen door het energiebedrijf Eneco te worden afgesloten.

* Vijf jaar cel en tbs in zaak v. Cotthem
De man die verantwoordelijk is voor de dood van Daniel van Cotthem is vanmiddag tot vijf jaar cel met tbs en dwangverpleging veroordeeld. De rechtbank in Rotterdam achtte bewezen dat de 24-jarige Mike H., in januari dit jaar op het NS-station Vlaardingen, de zeventienjarige Van Cotthem zo'n klap op het hoofd heeft gegeven, dat die later overleed.

* 'Van Boxtel moet daadkracht tonen'
De PvdA- fractie in de Tweede Kamer is er "niet van overtuigd" dat minister Van Boxtel (Integratiebeleid) voldoende krachtig optreedt om wachtlijsten voor inburgeringsprogramma's terug te dringen. De PvdA verlangt van minister Hermans (Onderwijs) "een agressievere houding" bij het aanpakken van achterstandsproblemen op scholen.

* Fout bloed blijkt computerfout
In korte tijd overleden in verschillende ziekenhuizen twee patiënten na toediening van bloed met een verkeerde bloedgroep. Toeval of wanbeleid?

* Bedrijf vlucht, Bijlmer zucht
Automatiseerder Getronics gaat weg uit de Bijlmer, omdat in een half jaar zes werknemers zijn beroofd. De deelraad is boos.

*
* Kort nieuws
* Medianieuws
* Radio en televisie
* Dossiers
* Documenten
* Economie voor jou
* Digitale Leestafel
* Apestaartje
* Film en Video - premières
* Profiel
* Gastenboek


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad


Krekel
Krekel
De Hond blaft,
de Newconomy
zakt verder

 

( a d v e r t e n t i e s )

* Diagnose aids is 'blank complot'
De Zuid-Afrikaanse president Thabo Mbeki trekt het verband tussen aids en hiv, het virus wat tot aids leidt, al jaren in twijfel. In zijn recente brief aan wereldleiders suggereert hij een blank complot.

* Newconomy zakt onder zijn introductiekoers
De koers van het aandeel van Internetbedrijf Newconomy is vanmiddag kort na het begin van de handel onder de introductiekoers gezakt. Het bedrijf van Maurice de Hond kwam in de notering op 10,50 euro en schommelde het eerste halfuur tussen 10,20 en 10,50 euro.

* Cyberterrorist opgepakt
De 15- jarige internet-vandaal die bekend staat als Mafiaboy kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen voor het lamleggen van 1.200 sites in februari.

* Verbaal geweld lijkt niet tegen te gaan
Afdoende maatregelen tegen kwetsende spreekkoren zijn nog steeds niet gevonden. Alleen de voetballers die worden beledigd, kunnen actie ondernemen. Maar zij zwijgen liever. "Ik speel er zelfs beter door."


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
* Na Twentestad
De bekroning van een daadkrachtig programma van ge meentelijke herindeling had het moeten worden: Twentestad. Maar het zat van meet af aan tegen. De vorige minister van Binnenlandse Zaken, Peper, sleepte de nieuwe metropool in het oosten met moeite door de Tweede Kamer, alleen om hem te zien vastlopen in de senaat.


Columns

* J.L. Heldring
* H.J.A. Hofland
* Youp van 't Hek
* Elsbeth Etty
* Karel Knip
* Roel Janssen
* CS Vrijdag
* Leo Prick

( s e r v i c e )

*E-mail
*Colofon
*Bezorging
*Abonnement