U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Newconomy zakt onder zijn introductiekoers
De koers van het aandeel van Internetbedrijf Newconomy is vanmiddag kort na het begin van de handel onder de introductiekoers gezakt. Het bedrijf van Maurice de Hond kwam in de notering op 10,50 euro en schommelde het eerste halfuur tussen 10,20 en 10,50 euro.

Fout bloed blijkt computerfout
In korte tijd overleden in verschillende ziekenhuizen twee patiënten na toediening van bloed met een verkeerde bloedgroep. Toeval of wanbeleid?

Aidstest via Internet en drogist te krijgen
Mensen die willen weten of ze hepatitis, aids of borstkanker hebben kunnen daarvoor via Internet een test bestellen. Deze tests zijn binnenkort ook gewoon bij de drogist te verkrijgen.

Verlies van Baan valt hoger uit
Softwareproducent Baan heeft over de eerste drie maanden van dit jaar een veel slechter resultaat behaald dan was verwacht. Het aandeel reageerde vanochtend met een maximaal koersverlies van 10 procent.

Cyberterrorist opgepakt
De 15-jarige internet-vandaal die bekend staat als Mafiaboy kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen voor het lamleggen van 1.200 sites in februari. De Canadese hacker is afgelopen zaterdag aangehouden door de Canadese politie en de Amerikaanse FBI.

PCM rekent op forse winstval door internet
Hoge investeringen in elektronische uitgaven op internet zorgen ervoor dat kranten- en boekenuitgever Perscombinatie Meulenhoff (PCM) dit jaar een "substantieel lagere winst" boekt. PCM rekent op een winstval van "meer dan tien procent". Dat zegt bestuursvoorzitter Cees Smaling van PCM in een toelichting op de vanmorgen gepresenteerde jaarcijfers.

Microsoft doet aanval op mobiele markt
Microsoft, 's werelds grootste softwarebedrijf, introduceerde gisteren de Pocket PC, zijn derde poging om voet aan de grond te krijgen op de markt voor mobiele apparaten en de hegemonie van Palm te doorbreken.

Overheid stimuleert gebruik informatica
De overheid zal de komende jaren veel investeren in informatie- en communicatietechnologie (ICT). Ook zal de concurrentie tussen kabelexploitanten worden vergroot en wordt het gebruik internet verder gestimuleerd.

'Kabaalmakers' bezorgd over lot Startpagina
Uitgever VNU kocht onlangs Startpagina.nl, een van de best bezochte websites van Nederland. De oprichter is miljonair. De beheerders van dochtersites zijn verontwaardigd.

In het gareel
De calculerende student is een begrip. Hij gaat berekenend te werk, kiest een studie die goede vooruitzichten biedt op de arbeidsmarkt, want 'studeren alleen omdat het leuk is' en straks geen baan kunnen vinden, is geen wenkend perspectief. Een beetje adverteerder calculeert ook: hij wil weten via welk medium hij zijn doelgroep het best bereikt en, bepaald niet onbelangrijk, hoe zijn product, eenmaal in een blad geplaatst, toont.

Toch subsidie kerktelefoon
Staatssecretaris De Vries (Verkeer en Waterstaat) wil proberen de prijs van de kerktelefoon laag te houden. Op grond van nieuwe concurrentieregels mag KPN de kerkdiensten niet langer voor zeven gulden per maand, dat wil zeggen beneden de kostprijs, in de huiskamers van de abonnees brengen. De nieuwe prijs zou zo'n vijftig gulden per maand bedragen, wat voor veel abonnees van de kerktelefoon relatief veel geld is. Het is overigens nog niet duidelijk hoe De Vries een mouw denkt te passen aan het probleem.

Open toegang tot de kabel
Het kabinet wil in regels vastleggen dat kabelexploitanten bepaalde zenders niet mogen voortrekken, zoals dat bijvoorbeeld zou dreigen als kabelexploitant UPC de omroep SBS overneemt. Voor internet komen geen speciale regels, omdat de concurrentie daar groot genoeg is om de belangen van de consument te waarborgen. Dit staat in de kabelnota, waarmee het kabinet vandaag heeft ingestemd.


Met commerciële feestdagen draait het maar om één ding: geld uitgeven. Zo ook met Secretaressedag, en die is vandaag. Vergeten? Een snelle (en goedkope) oplossing zijn de secretaressekaarten bij o.a. Kaartenhuis.nl. Alleen is het maar de vraag of er iemand blij mee te maken is: 'Je bent onze goede fee' of 'Je bent een zonnetje op een grijze dag'. Tja. Zoeken op bloemen en secretaresse biedt gelukkig meer mogelijkheden.


(www.kaartenhuis.nl)

NRC Webpagina's
20 APRIL 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)