U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Ambassade van Suriname 'failliet'
De ambassade van Suriname in Den Haag verkeert in grote geldzorgen. De salarisbetaling loopt gemiddeld zeven maanden achter en er is geen geld om de dienstauto van de ambassadeur te verzekeren. Medewerkers van de ambassade dreigen door het energiebedrijf Eneco te worden afgesloten.

Newconomy zakt onder zijn introductiekoers
De koers van het aandeel van Internetbedrijf Newconomy is vanmiddag kort na het begin van de handel onder de introductiekoers gezakt. Het bedrijf van Maurice de Hond kwam in de notering op 10,50 euro en schommelde het eerste halfuur tussen 10,20 en 10,50 euro.

Vijf jaar cel en tbs in zaak v. Cotthem
De man die verantwoordelijk is voor de dood van Daniel van Cotthem is vanmiddag tot vijf jaar cel met tbs en dwangverpleging veroordeeld. De rechtbank in Rotterdam achtte bewezen dat de 24-jarige Mike H., in januari dit jaar op het NS-station Vlaardingen, de zeventienjarige Van Cotthem zo'n klap op het hoofd heeft gegeven, dat die later overleed.

Fractie PvdA: Van Boxtel moet daadkracht tonen
De PvdA-fractie in de Tweede Kamer is er "niet van overtuigd" dat minister Van Boxtel (Integratiebeleid) voldoende krachtig optreedt om wachtlijsten voor inburgeringsprogramma's terug te dringen. De PvdA verlangt van minister Hermans (Onderwijs) "een agressievere houding" bij het aanpakken van achterstandsproblemen op scholen. Dat bleek vanmorgen bij de hervatting van het debat over de integratie van minderheden in de Tweede Kamer.

Goudstaaf VOC in Leiden gestolen
De enige nog overgebleven VOC-goudstaaf is gistermiddag gestolen uit een beveiligde vitrine van het Koninklijk Penningkabinet in Leiden. De dief wist bewakers uit te schakelen met pepperspray.

Oud-premier met geweld opgepakt
Gemaskerde politiecommando's hebben vanmorgen de vroegere Slowaakse premier Vladimír Meciar opgepakt. De politie omsingelde om acht uur de villa van Meciar in Trencianske Teplice, verschaften zich met geweld toegang tot de woning en namen hem mee. Meciar, die wordt beschuldigd van machtsmisbruik, zou vanmiddag weer zijn vrijgelaten.

Mbeki: HIV niet oorzaak van aids
De Zuid-Afrikaanse president, Thabo Mbeki, heeft een vertrouwelijke brief gestuurd aan de leiders van de grote industrielanden, waarin hij de omstreden stelling verdedigt dat het verband tussen HIV en aids onbewezen is.

Zacht
Morgenochtend bewolkt en nog wat lichte regen. 's Middags opklaringen en een bui. Middagtemperatuur rond 16 graden. Matige zuidenwind. Vooruitzichten voor zaterdag tot en metdinsdag: wisselvallig. Middagtemperatuur circa 15 graden.

NRC Webpagina's
20 APRIL 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)