U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Centrale bank onderzoekt ABN
De Nederlandsche Bank (DNB), toezichthouder op het bankwezen, is vorige week een intern onderzoek begonnen naar de wijze waarop ABN Amro de beursgang van Internetprovider World Online heeft begeleid.

Digitale trapveldjes
Minister Van Boxtel vindt dat kinderen elkaar moeten ontmoeten op 'digitale trapveldjes', ze mogen er gratis internetten. "Ik chat over leerzame dingen", zegt Kenny.

V.d. Ploeg wil opera op tv
Staatssecretaris Van der Ploeg (Cultuur) vindt dat de publieke omroep hoe dan ook registraties van voorstellingen van de Nederlandse Opera moet blijven uitzenden. Het Stimuleringsfonds Culturele Omroepprodukties, dat die registraties jarenlang medefinancierde, wil daaraan een eind maken, omdat er wegens de hoge kwaliteit van de opera- uitzendingen geen stimulerende taak meer zou liggen. Met de subsidies, afkomstig uit STER-gelden, was per jaar 2,7 miljoen gulden gemoeid. Zonder dat extra geld worden operaregistraties onmogelijk, aldus de NPS.

Alles draait om schattige foto van Elián
De Amerikaanse media hebben van het begin af aan een grote rol gespeeld in de strijd om de kleine Elián Gonzalez. Hebben ze daarbij het welzijn van het kind uit het oog verloren? Laat de pers zich gebruiken?

Krakers breken in op site Newconomy
Hackers hebben dinsdagavond de website van Newconomy, het investeringsfonds van Internet-goeroe Maurice de Hond, gekraakt. Als gevolg daarvan was de Internet-pagina van Newconomy gisteren lange tijd onbereikbaar.

Huiswerk
Wat hebben de KNVB, de psycholoog Dolph Kohnstamm, de journalist Martin Coenen en de PvdA met elkaar gemeen? Ze hebben hun huiswerk niet gedaan. In het geval van de KNVB, de PvdA en Kohnstamm wordt dat duidelijk bij lezing van respectievelijk Elsevier en HP/De Tijd. Bij Martin Coenen (Vrij Nederland) ligt het wat moeilijker.

Shell in Internetmarktplaats scheepvaart
Oliemaatschappij Shell richt samen met concurrent BP Amoco, grondstoffengigant Cargill en scheepsmakelaar Clarksons een Internetmarktplaats voor de scheepvaart op. Het nieuwe bedrijf gaat LevelSeas.com heten en moet vragers en aanbieders van vracht samenbrengen. De oprichters hopen dat LevelSeas.com de toegang tot de scheepvaartmarkt vergroot, de transportkosten verlaagt en de efficiëntie verhoogt. (ANP)


Vandaag precies 104 jaar geleden werd in Griekenland een eeuwenoude traditie weer opgepikt. Dertien landen met elk 235 sporters deden in Athene mee aan de eerste Olympische Spelen sinds 496. Op de prachtige site van het IOC is naast dit feit veel andere informatie over de Spelen te vinden. De bezoeker kan een kijkje in het virtuele museum nemen of bekijken hoe Sidney zich voorbereidt op de zomerspelen (nog 162 dagen te gaan).
(www.olympic.org)

NRC Webpagina's
6 APRIL 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)