U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Centrale bank onderzoekt ABN
De Nederlandsche Bank (DNB), toezichthouder op het bankwezen, is vorige week een intern onderzoek begonnen naar de wijze waarop ABN Amro de beursgang van Internetprovider World Online heeft begeleid.

Man gedood bij wake in hospitaal
Bij een steekpartij in het mortuarium van het Catharinaziekenhuis in Eindhoven is gistermiddag een 48-jarige man uit die plaats om het leven gekomen.

Verslaafden moeten afkicken
Rechtbanken in tien grotere steden in Nederland krijgen de mogelijkheid om verslaafden aan harddrugs die veel delicten plegen te veroordelen tot plaatsing in een afkickkliniek voor maximaal twee jaar.

Aanbod van AEX 'verbijstert' CJO
De joodse gemeenschap in Nederland is "verbijsterd" over het aanbod van de Amsterdamse effectenbeurs (AEX) haar acht miljoen gulden uit te keren als vergoeding voor het slecht verlopen rechtsherstel na de Tweede Wereldoorlog. Dat zegt R. Naftaniël, bestuurslid van het Centraal Joods Overleg (CJO).

Belgisch ministerie Landbouw verdwijnt
België wordt de eerste lidstaat van de Europese Unie zonder minister van Landbouw. De Belgische regering zal in 2001 de bevoegdheden voor landbouw en buitenlandse handel grotendeels overhevelen naar de Vlaamse en Waalse gewesten.

ÖVP schort lidmaatschap van EVP op
De Oostenrijkse Volkspartij (ÖVP) van bondskanselier Wolfgang Schüssel schort haar lidmaatschap op van de EVP, het samenwerkingsverband van conservatieve en christen-democratische partijen binnen de Europese Unie. Schüssel ligt binnen de EVP onder vuur wegens zijn coalitie met de extreem-rechtse FPÖ van Jörg Haider.

Oud-president Tunesië overleden
De Tunesische oud-president Habib Bourguiba is vanmorgen in de hoofdstad Tunis overleden. Hij was 96 jaar. Bourguiba leidde zijn land naar de onafhankelijkheid in 1957, en was president tot 1987, toen hij bij een geweldloze paleiscoup aan de kant werd gezet. De verklaring was destijds dat hij te ziek en te seniel zou zijn om het land te regeren. Sinds 5 maart lag Bourguiba in het ziekenhuis.

EU-commissie vertrouwt Prodi
De Europese Commissie heeft gisteren in een bijzondere vergadering het vertrouwen uitgesproken in voorzitter Romano Prodi. Aanleiding voor de bijeenkomst was de al maandenlang voortdurende kritiek in de Europese pers op Prodi's functioneren. Bij de vergadering mochten geen tolken of medewerkers van de Eurocommissarissen aanwezig zijn.

Sharif krijgt levenslang
Een anti-terreurrechtbank in Karachi heeft de vorig jaar afgezette Pakistaanse premier, Nawaz Sharif, vanochtend veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf wegens terrorisme en vliegtuigkaping.

Twee doden bij voetbalrel
Bij rellen tussen Turkse en Engelse voetbalfans in Istanbul zijn gisteravond twee aanhangers van Leeds United door messteken om het leven gekomen. Volgens de politie in Istanbul zijn verder ten minste vier Engelsen en één Turk gewond geraakt. Een derde Leeds-fan verkeerde vanochtend nog in levensgevaar.

Fusie van Duitse banken mislukt om zakenbank
De fusie tussen Deutsche Bank en Dresdner Bank is mislukt. Tussen beide banken bestond grote onenigheid over de toekomst van hun gezamelijke zakenbank. De kleinere Dresdner Bank voelde er niets voor door Deutsche Bank te worden ontmanteld en staakte gisteren abrupt de onderhandelingen over de fusie.

Veel zon
Vannacht landinwaarts lichte vorst. Overdag veel zon. Zwakke noordoostelijke wind. Middagtemperatuur rond 12 graden. Vooruitzichten voor zaterdag tot en met dinsdag: droog en vrij zonnig met temperaturen rond 13 graden. Vanaf dinsdag wisselvallig en koel

NRC Webpagina's
6 APRIL 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)