U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Beleggers willen geld na debacle
Beleggers willen met claims de miljardenschade verhalen die zij hebben opgelopen bij de beursgang van World Online. Juridische procedures dreigen voor ABN Amro, Goldman Sachs en het Internetbedrijf zelf.

World Online naar laagste koers ooit
De koersen op de Amsterdamse effectenbeurs gingen vanmorgen over een breed front naar beneden. Het aandeel World Online had het opnieuw zwaar te verduren en bereikte de laagste koers sinds zijn beursintroductie.

'Claims tegen bank kansrijk'
Het vertrouwen tussen World Online en beleggers is zoek. Tussenkomst van de rechter lijkt niet lang meer te duren. "En de bewijslast ligt bij de banken."

Beursgang van Newconomy weken uitgesteld
Sterke koersschommelingen van technologie-aandelen hebben Internetinvesteerder Newconomy gisteravond laat doen besluiten zijn beursgang op te schorten. "Je zou gek zijn om tegen alle negatieve signalen in te gaan", aldus bestuursvoorzitter Maurice de Hond in een interview met deze krant.

'Valse start door World Online'
Gisteravond laat zag Newconomy de risico's van een snelle beursgang. De onrust op Nasdaq deed de deur dicht. "Je zou gek zijn om tegen alle negatieve signalen in te gaan."

Langendoen verliest tegen krant
Voormalig chef K. Langendoen van de Criminele Inlichtingendienst (CID) Kennemerland heeft het kort geding tegen NRC Handelsblad verloren. De krant hoeft een artikel waarin op basis van BVD-informatie werd gesteld dat Langendoen honderden miljoenen heeft verdiend met drugsinvoer niet te rectificeren.

Opera en dans op televisie zijn in gevaar
De toekomst van opera- en dansregistraties op de televisie is onzeker geworden nu het Stimuleringsfonds voor Nederlandse Culturele Omroepproducties heeft besloten daaraan per 1 september geen subsidie meer te verlenen.

Pokémon voor beginners
Pokémon is een doorslaggevend succes. Er zijn er honderdvijftig van en je ziet ze overal: op broodtrommeltjes, drinkbekers, rugzakken en luchtballonnen. Op elke Pokémon bestaan tien merchandisingproducten, zo is te lezen op de officiële Pokémon-site van Nintendo.

Liever eigenzinnig
Het Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF) heeft een reputatie op het gebied van lange, kunstzinnige documentaires, veelal geproduceerd in het kader van de programmaserie Das Kleine Fernsehspiel. Toen bekend werd dat het ZDF in het kader van het digitale boeket ZDF.vision een apart televisiekanaal, geheel gewijd aan documentaires zou beginnen, lag het voor de hand om te denken dat de sluizen van de ZDF-archieven wijd zouden opengaan.

Verizon Wireless
Het Britse telecomconcern Vodafone en het Amerikaanse Bell Atlantic hebben hun gezamenlijke onderneming voor mobiele telefonie in de Verenigde Staten gelanceerd onder de naam Verizon Wireless. Ze gaan met een deel van het bedrijf naar de beurs. Verizon heeft 24 miljoen abonnees en een waarde van 80 miljard dollar (184 miljard gulden).

Italië ontsnapt aan Internetbloedbad
Beleggers over de hele wereld lijken het vertrouwen in technologiefondsen te hebben verloren. Maar het Amerikaanse dagblad The Wall Street Journal meldde vanmorgen dat twee bedrijfjes in Italië dapper weerstand bieden aan de neergang van de Internethype. Het aandeel van Internetdienstverlener I.Net schoot gisteren na de beursgang omhoog, terwijl in de Verenigde Staten de Nasdaq een vrije val maakte. Binnen een dag steeg de koers van 176 euro naar 475 euro. Vorige week overtrof breedbandkabelbedrijf e.Biscom al de verwachtingen door na de beursgang ruim boven de emissiekoers te blijven. Het succes van de Italiaanse bedrijven staat haaks op de mislukkingen van recente IPO's in de rest van Europa. (ANP)

Hacker krijgt originele taakstraf
Een rechtbank in Singapore heeft een 16-jarige hacker veroordeeld tot een taakstraf. De jongen moet volgens diverse media educatieve computerprogramma's voor bejaarden en gehandicapten schrijven. Ook moet hij een Internetsite ontwerpen die ouders leert te voorkomen dat hun kinderen onverstandig met Internet omgaan. Rechtbanken in de Aziatische stadsstaat hebben al meerdere malen een celstraf opgelegd aan jongeren die netwerken binnendringen. Maar in het geval van de 16-jarige jongen zag de rechter goede vooruitzichten dat hij zijn leven zal beteren. (ANP)

Internetaanbieder Peapod krijgt lening
De grote Amerikaanse Internet-aanbieder Peapod heeft weer financiële armslag. Vorige maand liet het bedrijf weten nog drie miljoen dollar ter beschikking te hebben. Peapod vreesde dat de geldvoorraad snel zou opdrogen. Het Internet-concern maakte gisteren bekend een toezegging voor een nieuwe lening te hebben gekregen. De lener zal op korte termijn tevens een aanzienlijk bedrag in Peapod investeren. De naam van de gulle gever is niet bekendgemaakt, de precieze omvang van de lening en de investering evenmin. Door de aankondiging steeg het aandeel Peapod gisteren met 21 procent naar 3,25 dollar. (Reuters)

GroenLinks wil telefoonveiling uitstellen
GroenLinks wil dat de veiling voor nieuwe vergunningen voor mobiele telefonie wordt uitgesteld. Deze week debatteert de Tweede Kamer op verzoek van GroenLinks hier waarschijnlijk nog over. Het gaat om de veilingen voor zogenaamde UMTS-techniek, de derde generatie telefonie waarmee zeer hoge snelheden van dataverkeer mogelijk zijn. De voorbereidingen voor de veiling, die in juni moet plaatshebben, beginnen op 12 april. GroenLinks is bang dat bedrijven gaan bieden op de vijf vergunningen, om er vervolgens niets mee te doen. (ANP)

Lettertype Unger in USA Today
Het Amerikaanse dagblad USA Today gebruikt sinds 3 april het lettertype Gulliver voor zijn hele typografie. De Gulliver is in 1993 ontworpen door de Nederlandse typograaf Gerard Unger en is 's werelds zuinigste lettertype. De pagina's van de geheel gerestylede USA Today zijn in de nieuwe vormgeving smaller, waardoor aan papier zo'n 10 miljoen dollar per jaar wordt bespaard. Met de Gulliver kan meer tekst worden afgedrukt, terwijl de letter er groter uitziet dan de Bedford, het vorige lettertype van de krant. De Gulliver is vooral gekozen om zijn leesbaarheid en zuinigheid.


Kenmerkte het web zich een paar jaar geleden nog voornamelijk door sites over de meest obscure hobby's en interesses, inmiddels springt het commerciële karakter ervan meer in het oog. Toch worden er nog steeds hobbysites gemaakt, zoals de Hamster Planeet, waar informatie over verzorging, fokken en verenigingen. Saillant detail: de hamster van de web-master is inmiddels gestorven.

(hamsters.huisdier.net)

NRC Webpagina's
5 APRIL 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)