U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bezwaren OM tegen vrijheid van schrijver
Het Openbaar Ministerie vindt dat het Amsterdamse Hof het principe van de artistieke vrijheid te ruim heeft uitgelegd, toen het in januari de schrijver Pieter Waterdrinker van belediging vrijsprak. Dit is gisteren bekend geworden uit het cassatieverzoek dat de advocaat-generaal heeft ingediend bij de Hoge Raad.

CD-verkopers tegen Internet
Nationale organisaties van muziekdetaillisten hebben zich verenigd in de Global Entertainment Retail Alliance, GERA, omdat zij vrezen voor de negatieve gevolgen die hun leden van nieuwe Internet-technologieën ondervinden. Dit heeft de Nederlandse vereniging van Grammofoonplaten detailhandelaren bekend gemaakt.

Newconomy 12e naar beurs
Newconomy, het investeringsbedrijf van Maurice de Hond dat startende Internetbedrijven financiert, krijgt op 12 april een notering aan de Amsterdamse effectenbeurs. De Hond hoopt met de beursgang tussen de 75 en 100 miljoen euro op te halen. Het aandeel Newconomy zal worden genoteerd aan de Euro.NM beurs.

Alliantie Internettelefonie
Een consortium onder leiding van het Amerikaanse kabel- en telecombedrijf AT&T heeft voor 1,4 miljard dollar (3,2 miljard gulden) een belang van 32 procent genomen in het Amerikaanse Net2Phone, een aanbieder van telefoonverkeer via Internet. Het Internetbedrijf Yahoo, dat een zogeheten toegangsportaal tot het wereldwijde web exploiteert, neemt een belang van 5 procent in Net2Phone.

Detaillisten bundelen deel inkoop
Elf grote detailhandelsconcerns, waaronder Ahold, beginnen samen een website waarop ze wereldwijd een deel van hun inkoopkracht bundelen. Dat hebben de detaillisten gisteren bekendgemaakt.De winkelketens volgen daarmee de trend dat grote, concurrerende concerns elkaar opzoeken op Internet.

Hollywood in de huiskamer
Thuis naar een film kijken, kan op steeds meer manieren: pay-tv, DVD, video on demand en via Internet. De traditionele videotheek wapent zich met een imagoverbetering: van louche plek naar 'recreatiecentrum'.

Vlegelachtige journalistiek
Hij studeerde politicologie in Amsterdam aan de UvA en vroeg in 1985 aan Radio Oost (inmiddels omgedoopt tot omroep Gelderland) of er een plekje voor hem was als onderzoeker. Hij was afgestudeerd op massacommunicatie en dacht de omroep behulpzaam te kunnen zijn met zijn pas verworven expertise. "Ze grinnikten", zegt Rob Trip, "Voor mijn deskundigheid was geen plek, maar ik mocht wel blijven want ze zouden beginnen met een politiek programma."


Wie grappenmakers in de vriendenkring heeft, heeft het vandaag vast al gemerkt: het is 1 april. De website April Fools on the Net verzamelde de beste één april-grappen die in de loop der jaren op Internet verschenen, zoals nep-waarschuwingen voor virussen. Bovenaan de top-10 staat nog steeds een persbericht uit 1994 met als kop ""Microsoft doet bod op katholieke kerk''. De site biedt verder links naar sites met goede grappen die u zelf kunt uitvoeren, en een pagina waar bezoekers discussiëren over de oorsprong van 1 april.
(www.2meta.com/april-fools)

NRC Webpagina's
1 APRIL 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)