U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Alliantie Internettelefonie

Een consortium onder leiding van het Amerikaanse kabel- en telecombedrijf AT&T heeft voor 1,4 miljard dollar (3,2 miljard gulden) een belang van 32 procent genomen in het Amerikaanse Net2Phone, een aanbieder van telefoonverkeer via Internet. Het Internetbedrijf Yahoo, dat een zogeheten toegangsportaal tot het wereldwijde web exploiteert, neemt een belang van 5 procent in Net2Phone. AT&T verstevigde eerder deze week zijn greep op het Internetbedrijf Excite@Home en kondigde een alliantie aan met British Telecom en Microsoft voor mobiele Internetdiensten.

Chipfabriek in Dresden

Siemensdochter Infineon Technologies, een fabrikant van halfgeleiders (computerchips) gaat de komende drie jaar een miljard euro (2,2 miljard gulden) investeren in zijn locatie in het Duitse Dresden. Infineon bouwt een nieuwe fabriek in Dresden die werk biedt aan 1100 mensen. Infineon werd onlangs door zijn moederbedrijf, het Duitse elektronicaconcern Siemens, zelfstandig naar de beurs gebracht.

Verliezen Ford Duitsland

De Duitse Ford-fabrieken hebben vorig jaar een verlies geleden van 434,2 miljoen mark (489 miljoen gulden) tegenover een winst van 146 miljoen mark in 1998. De omzet verminderde van 27,8 tot 25,9 miljard mark. Bestuursvoorzitter Rolf Zimmermann van de Duitse fabrieken van Ford noemde de resultaten "absoluut onbevredigend". Nog dit jaar moet de ommekeer worden ingeleid, aldus de topman, maar een echte verbetering heeft meer tijd nodig.

Brazilië leent miljard

De Wereldbank heeft Brazilië twee leningen verstrekt van in totaal 1 miljard dollar (2,3 miljard gulden). De ene lening is bedoeld ter ondersteuning van de hervorming van het pensioenstelsel, de andere voor fiscale herzieningen. Beide leningen zijn 500 miljoen dollar groot.

NRC Webpagina's
1 APRIL 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)