U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Tp steunt tradittionele economie
AMSTERDAM, 1 APRIL Steeds meer topmanagers van bedrijven uit de 'oude economie' kopen aandelen in hun eigen onderneming om te laten zien dat zij er ondanks de lagere beurskoersen nog vertrouwen in hebben. Managers van high tech en Internet-bedrijven uit de Nieuwe Economie profiteren van de hoge koersen en verkopen aandelen. Dit blijkt uit een serie recente meldingen van transacties van bestuurders in aandelen van hun eigen ondernemingen. De gegevens zijn verzameld in een openbaar register dat de Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE) bijhoudt.

Unieke beveiliging paspoort
ROTTERDAM, 1 APRIL. Als eerste in de wereld krijgt het nieuwe Nederlandse paspoort een unieke beveiliging in de vorm van een tweede, verborgen foto. Het procédé hiervoor is ontwikkeld door het bedrijf IAI in Veldhoven in samenwerking met Enschede/SDU in Haarlem. De productiekosten van het document zijn ongeveer acht gulden hoger dan van het huidige.

Familie Miami laat Elián niet los
MIAMI/HAVANA, 1 APRIL. De familieleden in Miami van het zesjarige Cubaanse bootvluchtelingetje Elián González zijn niet langer bereid het kind aan zijn vader over te dragen als deze naar de Verenigde Staten zou komen. "Elián is bang om bij zijn vader te zijn. Hij is bang dat hij gestraft wordt", zei advocaat Manny Díaz gisteren namens de familie in Miami. De familie wil de uitkomst afwachten van een juridische procedure in mei over hun adoptie van Elián.

Hulp en geld voor verstandelijk gehandicapten
DEN HAAG, 1 APRIL. Drieëntwintig verstandelijk gehandicapten die dreigden met een kort geding tegen staatssecretaris Vliegenthart (Welzijn) krijgen op korte termijn hulp. Het geding, dat maandag zou dienen, is van de baan. Ook mag het extra geld (470 miljoen gulden) dat het kabinet de komende twee jaar voor de gehandicaptenzorg beschikbaar had, nu al worden gebruikt voor het reduceren van wachtlijsten.

Golfclubs in de fout met aandelen
AMSTERDAM, 1 APRIL. De Stichting Toezicht Effectenverkeer waarschuwt de golfverenigingen op te passen bij de uitgifte van aandelen. De manier waarop golfclubs kapitaal aantrekken voor bijvoorbeeld de aanleg van golfbanen is in veel gevallen verboden door de Wet toezicht effectenverkeer.

Zorg om verliezen in Tsjetsjenië
MOSKOU, 1 APRIL. In Moskou maakt men zich steeds meer zorgen over de stijgende verliezen van de Russische strijdkrachten in Tsjetsjenië. Er wordt een grote zoekactie voorbereid voor bijna veertig vermiste Russen in Tsjetsjenië.

Tien jaar cel voor ex-bankier Conde
MADRID, 1 APRIL. Mario Conde, voormalig topman van de zakenbank Banesto, is gisteren veroordeeld tot tien jaar en twee maanden celstraf wegens zijn aandeel in het grootste financiële schandaal aller tijden in Spanje.

Gedenksteen Van der Lubbe terecht
BERLIJN, 1 APRIL. De Berlijnse gedenksteen voor Marinus van der Lubbe, die vorige maand was verdwenen, is gisteren teruggevonden op een bouwplaats - niet ver van het Rijksdaggebouw dat de Nederlandse vrij- socialist in 1933 in brand stak.

Nederlaag Ajax
KERKRADE, 1 APRIL. Ajax heeft de wedstrijd tegen Roda JC gisteravond met 3-0 verloren.

Enkele opklaringen
Weersverwachting voor zondag: grotendeels bewolkt met plaatselijk wat lichte regen. Morgenmiddag meest droog en enkele opklaringen. Weinig wind. Maximumtemperatuur 9 graden, morgenmiddag tot 13 graden. Maandag nog af en toe zon en zacht, daarna meest bewolkt, soms regen.


NRC Webpagina's
1 APRIL 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)