U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Allochtonië
Allochtonen houden er niet van om voor klootzak te worden uitgemaakt. Dat werd gisteren in het Journaal meegedeeld door A. Najib en die kon het weten, want hij was werkzaam bij het Multicultureel Instituut, op het snijvlak van twee culturen, de Autochtoonse en de Allochtoonse. Hij spreekt namens alle Allochtoniërs. Hij is er zelf ook een en dat maakt hem gezaghebbend over alle mensen die van buiten de grenzen komen, van Kalmukkië tot Botswana.


T V   V O O R A F :


Domineeszoon met warme lens
Miles Davis, met de handen voor zijn gezicht geslagen. Allerminst zachtmoedige ogen, waarbinnen de boel helderwit in brand staat. Is dat de beroemdste foto die de domineeszoon uit de Hoekse Waard heeft gemaakt? Of was het die van de smartelijke David Bowie in lendendoek?


F I L M   V O O R A F :


Roseaux sauvages
André Téchiné is een ouderwets filmauteur, zo iemand die steeds hetzelfde verhaal vertelt in een andere variatie, maar wel in een onmiddellijk herkenbare, consistente stijl. Bij Téchiné denk je aan lyriek, grote liefdes, grote sterren, zonovergoten locaties op het platteland van Zuid-West-Frankrijk en een breed Cinemascope- formaat.


NRC Webpagina's
30 MAART 2000


Digitale

Apestaartje


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)