U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Europarlement is slordig met geld
BRUSSEL, 30 MAART. De Europese Rekenkamer heeft scherpe kritiek op de manier waarop de fracties in het Europees Parlement omgaan met geld van de Europese Unie.In een voorlopig rapport worden de meeste aanmerkingen gemaakt op de fracties van de groenen en van de conservatief / christen-democratische combinatie EVP. De voorzitter van het Europees Parlement, Fontaine, heeft exemplaren van het rapport aan de fractievoorzitters gegeven op voorwaarde dat zij dit geheim zouden houden. De fractievoorzitters, die van de Europese Commissie en van de EU-lidstaten voortdurend transparantie eisen, hebben daarmee ingestemd. Zij wilden dat het rapport pas over ruim een maand zou worden gepubliceerd, zodat het eventueel op grond van reacties van de parlementaire fracties aangepast kan worden.

Miami trotseert regering in zaak Cubaanse jongen
MIAMI, 30 MAART. De burgemeesters van Miami en omgeving zijn gisteren in opstand gekomen tegen de federale Amerikaanse overheid in de affaire met de zesjarige Cubaanse bootvluchteling Elian Gonzalez. De lokale politie zal niet meewerken als federale agenten de jongen bij zijn familie in Miami weghalen.

Rekenkamer: geen zicht op belegd publiek geld
Door een onzer redacteuren
DEN HAAG, 30 MAART. De rijksoverheid heeft geen zicht op het weglekken van gemeenschapsgeld bij publieke instanties met commerciële activiteiten. Ook wordt er onvoldoende controle verricht bij instellingen buiten het rijk op de vorming van miljoenenvermogens. Dat concludeert de Algemene Rekenkamer in haar vanmorgen verschenen rapport 'Vermogensvorming bij instellingen op afstand van het rijk.

'Coalitie verdeeld over invoering nieuwe Gaswet
DEN HAAG, 30 MAART.De coalitiepartijen VVD en D66 staan vooralsnog alleen in hun steun aan versnelde liberalisering van de gasmarkt. De PvdA ziet nog te veel risico's voor kleinverbruikers, milieu en veiligheid om akkoord te gaan met de nieuwe Gaswet, zo bleek vanmorgen.

Vonnis Mink K. 3,5 jaar cel
AMSTERDAM, 30 MAART. De veronderstelde IRT-informant Mink K. is vanmiddag veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar en zes maanden. De Amsterdamse rechtbank achtte bewezen dat K. in september vorig jaar een groot wapenarsenaal heeft gecontroleerd. K. zelf verklaarde dat hij destijds informatie verzamelde voor de Amsterdamse officier van justitie F. Teeven.

Winst Schiphol vorig jaar lager
SCHIPHOL, 30 MAART. Het aantal rechtstreeks vanaf Schiphol te bereiken bestemmingen is vorig jaar afgenomen. Dat meldt Schiphol Group in haar vandaag verschenen jaarverslag. De winst daalde vorig jaar van 348 naar 280 miljoen gulden, vooral door een voorziening van 64,3 miljoen gulden voor reorganisatie.

Beroepsonderwijs 'te moeilijk'
AMSTERDAM, 30 MAART. Het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo), ontstaan na een fusie van mavo en voorbereidend beroepsonderwijs (vbo), zal te moeilijk zijn voor veel leerlingen die voorheen vbo kozen. Dat blijkt uit onderzoek in Amsterdam.

Drie dochters UPC naar beurs
AMSTERDAM, 30 MAART. Kabelbedrijf UPC wil naast Internetaanbieder Chello ook zijn onderdelen UPC Media en Priority naar de beurs brengen. Het expansieve bedrijf maakte gisteren ruim 1,7 miljard gulden verlies over 1999 bekend.

Uitgeversfusie gaat niet door
AMSTERDAM, 30 MAART. De overname van uitgeverij Vassallucci door J.M. Meulenhoff gaat niet door. Dat hebben de twee uitgeverijen gisteren bekendgemaakt. Volgens directeur L. Spaans van Vassallucci zijn de 'cultuurverschillen' tussen de twee bedrijven, die in januari aankondigden samen te gaan, te groot.

NRC Webpagina's
30 MAART 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)