U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Fusie uitgeverijen gaat toch niet doorp
De overname van uitgeverij Vassallucci door J.M. Meulenhoff gaat niet door. Dat hebben de twee uitgeverijen gisteren bekendgemaakt. Directeur Lex Spaans van Vassallucci zegt dat het cultuurverschil tussen de twee bedrijven, die in januari verrassend aankondigden samen te gaan, te groot is. "We hebben twee maanden om te tafel gezeten, maar zijn er niet uitgekomen."

Door nazi's gestolen boeken in Oostenrijk
Oostenrijkse bibliotheken hebben zeker 186.000 boeken op de plank staan die door nazi's zijn gestolen van Nederlandse en Oostenrijkse joden. Dat heeft het Joods Wereldcongres gisteren meegedeeld. Uit regeringsdocumenten uit 1951, waarover de organisatie zegt te beschikken, blijkt dat Oostenrijk de geroofde boeken destijds heeft verdeeld over onderwijs- en culturele organisaties, waaronder de bibliotheken van de bondskanselarij en het parlement in Wenen.

Endemol neemt Italiaanse televisieproducent over
Televisieproducent Endemol koopt 51 procent van de aandelen van de Italiaanse branchegenoot Palomar, een onafhankelijke producent van televisieprogramma's voor publieke en commerciële omroepen in Italië. Hoeveel Endemol voor Palomar betaalt, heeft het bedrijf niet bekendgemaakt.

Drie UPC-dochters naar beurs
Kabelbedrijf UPC wil behalve Internetaanbieder Chello ook de bedrijfsonderdelen UPC Media (onder meer SBS6) en Priority (telecommunicatie voor bedrijven) naar de beurs brengen. Dat heeft financieel bestuurder C. Bracken gisteren gezegd in een toelichting op de jaarcijfers. UPC ziet de verliezen steeds verder oplopen. Het nettoverlies kwam in 1999 uit op ruim 784 miljoen euro, ruim 1,7 miljard gulden. Een jaar eerder was het verlies nog 256 miljoen euro.

De witte boekenmarkt op Internet
Grote Nederlandse uitgevers hebben het ontwikkelen van Internetdiensten tot kernactiviteit verheven. Maar wat houdt elektronisch uitgeven in de praktijk in? Audax doet het rustig aan op Internet.

Geen ochtend- maar schaamrood
De 80-jarige patiënt zag tot zijn verrassing andermaal een hem onbekende arts tegenover hem plaatsnemen. "Dit is een academisch ziekenhuis en het is normaal dat u niet steeds dezelfde arts treft", sprak de man in het wit. Waarop de patiënt voor de zoveelste keer zijn ziektegeschiedenis mocht vertellen: 'iets' met zijn bloed, prednison gekregen, ogen achteruitgegaan.

REPORTAGE
Het tijdschrift voor internationale fotojournalistiek Reportage houdt er na twee jaargangen mee op wegens geldgebrek. Het door een Nederlandse uitgever gepubliceerde tijdschrift kampte met dalende abonneecijfers. Daarnaast zetten Canon en Kodak Professional dit jaar hun sponsoring stop. De stichting achter het blad, The Reportage Foundation, zal wel blijven bestaan en gaat een website produceren waarop soortgelijk fotojournalistiek werk te vinden zal zijn.

Zweden fors in Internet
De Zweedse regering wil alle inwoners toegang tot het Internet bieden. Daarvoor wordt een breedbandkabelnetwerk aangelegd van 17,3 miljard kroon (4,7 miljard gulden), waaraan de overheid 8,3 miljard kroon bijdraagt. De regering maakt geld vrij voor het project door 49 procent van het staatstelecombedrijf Telia te verkopen. Volgens Rosengren moet het een soort volksonderneming worden.



Gisteren is in Brussel de officiële website van Euro 2000 geopend. De duizenden pagina's tellende site bevat onder meer honderdzestig spelersprofielen, videobeelden van EK-wedstrijden en informatie over de steden waar zal worden gespeeld. (www.euro2000.org). Ook NRC Handelsblad heeft een Euro 2000-site. Daarop onder meer informatie over en portretten van het Nederlands elftal en aandacht voor de veiligheid in de stadions.
(www.nrc.nl)

NRC Webpagina's
30 MAART 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)