U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Beursgang World Online ontbeerde openheid en regie
De beursgang van World Online is, behalve voor de verkopende aandeelhouders, op een financiële zeperd uitgedraaid. Internet is een allemanssport, beleggen in Internet-bedrijven niet. De afgang is het verhaal van hebzucht, schijnheiligheid en het verwoestende werk van grote beleggers die zich als een financiële kudde gedragen, vindt Menno Tamminga.

Baan krijgt weer financiële injectie uit VS
Baan neemt opnieuw ingrijpende maatregelen om de neerwaartse spiraal te onderbreken waarin het bedrijf is terechtgekomen. De softwaremaker gaat een bedrijfseenheid verzelfstandigen en heeft zich verzekerd van een nieuwe financiële injectie.

Veiling mobiel net
De Tweede Kamer heeft gisteren groen licht gegeven voor de veiling van frequenties voor UMTS, de opvolger van de huidige mobiele- telefoonstandaard GSM.

Nog geen uitspraak in zaak tegen Microsoft
Een uitspraak in de antimededingingszaak tegen Microsoft is voorlopig uitgesteld. Rechter Thomas Jackson heeft de partijen nog tien dagen gegeven om te onderhandelen.

Europa kent licenties UMTS toe
Overal in Europa worden het komende jaar vergunningen toegekend voor UMTS, de frequentie die Internet en video op een mobiel telefoonsysteem mogelijk maakt. Dat moet van de Europese Unie, die heeft bepaald dat de frequenties uiterlijk in 2001 verdeeld moeten zijn.

De Vries: Uitstel is raar
Staatssecretaris De Vries van Verkeer en Waterstaat vindt de tijd rijp voor een verdeling van de UMTS-frequenties. Heel de wereld is daarmee bezig, dus waarom zou Nederland achterblijven?

Televisie op voorraad
In de wondere wereld van de multimedia gaan de voorspellingen meestal sneller dan de werkelijkheid. Hoe lang wordt ons voorspeld dat broadcasting, het uitzenden van radio en tv voor zoveel mogelijk mensen, zal worden verdrongen door narrowcasting, het maken van tv en radio en aanverwante zaken voor kleine doelgroepen? Internet zou de ideale verspreider zijn voor de narrowcasters, vooral wanneer de bandbreedte van dit medium een wat betere beeld- en geluidskwaliteit zou toestaan.

Iraanse krant drukt vlag VS af
Een Iraanse krant heeft gisteren een taboe doorbroken door de Amerikaanse vlag, sinds de Islamitische Revolutie gehaat symbool van de Grote Satan, in kleur op de voorpagina af te drukken. De krant Hammihan had afbeeldingen van de Amerikaanse en de Iraanse vlag geplaatst boven een commentaar onder de kop 'Banden tussen Iran en de VS: sombere en positieve vooruitzichten'. In Iran is sinds enige tijd een geanimeerd debat aan de gang over het voor en tegen van een normalisering van de betrekkingen met de VS. Werkelijk verzet daartegen is er niet meer; de vraag is alleen hoe ver Iran moet gaan in zijn toenadering tot de VS. (AP)

T-Online 55 miljard waard
T-Online, het Internetbedrijf dat door Deutsche Telekom naar de beurs wordt gebracht, krijgt een waarde van 39 tot 55 miljard euro. T-Online wordt daarmee de grootste Internet-dienstverlener van Europa. De aandelen van T-Online gaan volgens de Financial Times van vandaag naar de beurs voor 35 tot 50 euro.

Omzetexplosie Palm
Palm, de Amerikaanse fabrikant van handcomputers, heeft in het eind februari afgesloten derde kwartaal van het boekjaar een nettowinst geboekt van 15,5 miljoen dollar. Een vergelijking met 1998 is niet mogelijk omdat Palm toen nog deel uitmaakte van technologiebedrijf 3Com.

AT&T wil 13 miljard dollar binnenhalen
De Amerikaanse telefonie-gigant AT&T hoopt zo'n 13,25 miljard dollar (29 miljard gulden) binnen te halen met de beursgang van zijn mobiele telefoon en -Internet diensten. Dat is de grootste beursgang in de geschiedenis van de Verenigde Staten, waar het record nu nog staat op naam van UPS met 5,5 miljard dollar vorig november. In het gisteren gedeponeerde prospectus schrijft AT&T 360 miljoen tot 414 miljoen aandelen te willen plaatsen, ofwel 15,6 tot 17,5 procent van het kapitaal, voor een prijs van 26 tot 32 dollar per aandeel. Als beleggers bereid zijn de hoogste prijs te betalen komt de waarde van het nieuwe 'draadloze communicatie'-bedrijf op 75 miljard dollar, tegen 190 miljard dollar voor AT&T zelf. (AP)

Internetbedrijf in vroeger kantoor Philips
Internetbedrijf Gamegate.com vestigt zich eind dit jaar in een voormalig hoofdkantoor van Philips in Eindhoven. Directeur A. Akkermans wil de vroegere werkkamer van Frits Philips in oude glorie herstellen als een soort eerbetoon aan de gebruikers van weleer. Gamegate.com ontwikkelt spelletjes die op Internet gespeeld kunnen worden. Het bedrijf is pas enkele jaren actief. Akkermans verwacht dit jaar een positief resultaat te behalen bij een omzet van ongeveer twintig miljoen gulden. Het bedrijf heeft studio's in Den Bosch en Budapest en verkoopkantoren in Amsterdam, New York, San Francisco en Londen. Er werken zestig mensen. (ANP)

Wanneer je hoofd overloopt van alle dingen die nog gedaan moeten worden en je verjaardagen en belangrijke afspraken vergeet, is DateReminder een handige service. Twee weken voor bijvoorbeeld een verjaardag wordt je per email door de service herinnerd aan die verjaardag en kan je online een bloemetje of een cadeau bestellen. Een week voor de verjaardag en op de dag zelf komt weer een mailtje met de reminder.
(www.datereminder.co.uk)

NRC Webpagina's
29 MAART 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)