U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Meevallers nog hoger dan gedacht
Minister Zalm (Financiën) heeft de definitieve omvang van de uitgavenmeevallers berekend. De bedragen vallen nog gunstiger uit dan eerder deze maand becijferd door het Centraal Planbureau.

De Tweede Kamer steunt een wetsvoorstel van minister Korthals (Justitie) waardoor 'hypercriminele verslaafden' gedurende twee jaar gedwongen in een afkickkliniek kunnen worden geplaatst. Dat bleek gisteren in het debat over de maatregel Strafrechtelijke Opvang Verslaafden (SOV). Het gaat om mannen die al jarenlang drugs gebruiken, veel delicten hebben gepleegd en zeer waarschijnlijk zullen blijven plegen, en die veel overlast geven.

Onderzoek naar spelersfondsen
Voetbalclubs overtreden met de oprichting van spelersfondsen mogelijk de wet op beleggingsinstellingen. De toezichthouder voor het effectenverkeer STE gaat onderzoeken of er sprake is van een economisch delict.

Onderhoud KLM in nieuw bedrijf
De KLM brengt haar onderhoudsdienst onder in een nieuw bedrijf, in samenwerking met de Amerikaanse leverancier van technische producten United Technologies Corporation. KLM is de eerste luchtvaartmaatschappij die een alliantie sluit met een fabrikant van vliegtuig onderdelen.

Baan krijgt steun van bank in VS
Softwaremaker Baan gaat zijn divisie voor zakendoen met klanten via Internet verzelfstandigen en heeft zich verzekerd van een nieuwe financiële injectie. Dat is vanmorgen bekendgemaakt. De Amerikaanse zakenbank Bear Stearns investeert 150 miljoen dollar (320 miljoen gulden) in Baan.

Bonden bezorgd over biersector
De Franse vakbonden hebben gisteren garanties geëist over de werkgelegenheid bij de bierbrouwerijen van Kronenbourg, die worden verkocht aan een Brits concern. De Europese vakbeweging bereidt zich voor op een fusie- en overnamegolf in de biersector. Vandaag werd bekend dat de grootste brouwerij in Zwitserland, Feldschlösschen, te koop staat.

Wat regen
Morgen vooral in het oosten af en toe regen. Maximumtemperatuur circa 7 graden bij een matige tot vrij krachtige noordenwind. Vooruitzichten voor vrijdag tot en met maandag: tamelijk veel bewolking met af en toe wat regen. Geleidelijk hogere temperaturen.

NRC Webpagina's
29 MAART 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)