U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


World Online op de beurs

Overzicht van alle artikelen over World Online.

Groei gebruik van Internet is explosief
Het aantal Internetgebruikers in Nederland groeit steeds sneller. Volgens de vijfde Nationale Internet Monitor, een halfjaarlijks telefonisch onderzoek, nam het aantal surfers het afgelopen jaar met 1,9 miljoen toe tot 4,7 miljoen. De toename is vier keer zo hoog als de twee periodes van een half jaar daarvoor.

Lycos duikt meteen onder uitgiftekoers
De aandelen van het Internet-portaal Lycos Europe zijn vanmorgen na hun beurgang op de Duitse Neuer Markt meteen gezakt tot onder hun uitgifteprijs van 24 euro. Daarmee dreigde vanmorgen de derde Internet- beursgang in Europa in ruim een week tijd op een flop voor beleggers uit te lopen.

UPC verliest wederom fors, VNU in trek
Kabelconcern UPC lijkt uit de gratie bij beleggers. Na een koersval van 11 procent gisteren was het aandeel vanmorgen opnieuw de grootste daler onder de hoofdfondsen met een verlies van 6,8 procent op 58 euro.

Herstel van oude economie dit jaar
De aandelenfondsen buiten de populaire technologiesector zullen zich dit jaar herstellen van hun koersdaling in de afgelopen maanden. Dit geldt vooral voor de bedrijven in de financiële dienstverlening en de farmacie.

Schade door inbraken op Internet verdubbeld
De schade door inbraken op Internetsites is vorig jaar ruim verdubbeld ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat blijkt uit een onderzoek van de FBI en het Computer Security Institute (CSI), waarvan de resultaten vandaag zijn vrijgegeven.

In VS worden krantenuitgevers multimediabedrijven
Amerikaanse krantenuitgevers worden multimediabedrijven, met televisie-, radio- en Internet-activiteiten. Voorloper in deze ontwikkeling is de uitgever van de Chicago Tribune, die vorige week de overname aankondigde van de Times Mirror Company, uitgever van de Los Angeles Times.

'PinkRoccade en GAK te veel verstrengeld'
Het GAK is met handen en voeten gebonden aan automatiseerder PinkRoccade. En dat is ontoelaatbaar, vindt staatssecretaris Hoogervorst.

Mr. Zap gaat digitaal
Na jaren praten is digitale kabeltelevisie in Nederland een feit - voor wie in een gebied woont waar Mr. Zap is verschenen: een systeem voor interactieve televisie met een digitaal decodertje thuis. Mr. Zap biedt onder andere: niet meer alleen zappen van kanaal naar kanaal, maar vanuit een elektronische programmagids die je naar behoefte al een selectie kunt laten maken uit bepaalde zenders of programmasoorten.


In de rubriek 'de Digitale Leestafel' biedt Internetjournalist Jeroen van Bergeijk elke week een overzicht van interessante artikelen die op het web verschijnen. Deze week onder meer nieuws over Clintons idee dat Zuid-Azië ,,de gevaarlijkste plek ter wereld'' is uit de India Times; en de arme elite in New York die bestaat uit assistenten bij reclamebureaus en filmmaatschappijen die, in de hoop hogerop te komen, bijna voor niets werken.
(www.nrc.nl)

NRC Webpagina's
22 MAART 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)