U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Máxima gaat in Brussel wonen
DEN HAAG, 22 MAART. Máxima Zorreguieta, de vriendin van prins Willem-Alexander, verhuist begin mei naar Brussel. Dat heeft de hoofddirecteur van de Rijksvoorlichtingsdienst, E. Brouwers, gisteren gezegd tegen een aantal journalisten die aanwezig waren bij het Wereld Water Forum. Máxima gaat in Brussel werken bij een vestiging van de Deutsche Bank. In New York werkte ze ook bij een kantoor van deze bank.

Universiteit wil digitale snelweg op
HEERLEN, 23 MAART. De Open Universiteit (OU) wil een digitale universiteit worden en als zodanig gaan samenwerken met verschillende universiteit en hogescholen. De OU denkt zo haar innovatieve taak voor het hoger onderwijs op het gebied van Internetonderwijs het beste te kunnen verzorgen. Het college van bestuur van de OU heeft dat vandaag laten weten. Het lanceerde tevens een studie van zes toekomstvarianten.

Kok en Jorritsma: Lissabon impuls tot innovatie
ROTTERDAM, 22 MAART. De Europese top, morgen en overmorgen in Lissabon, moet een impuls geven aan de vernieuwing van de economie. Burgers en bedrijven moeten onbelemmerd toegang krijgen tot nieuwe technologieën. Alleen zo kan de EU haar ambities waarmaken van meer groei, werkgelegenheid en sociale samenhang. Dat schrijven premier Kok en minister Jorritsma in deze krant.

Tabaksverkoop VS niet reguleren
WASHINGTON, 22 MAART. De Amerikaanse regering heeft geen recht de tabaksverkoop te reguleren, zo heeft het Hooggerechtshof bepaald. Dat betekent dat jongeren sigaretten mogen kopen.

Aanslag president van Karabach
JEREVAN, 22 MAART. Arkadi Goekasian, de president van Nagorny Karabach, is vannacht zwaar gewond bij een aanslag op zijn leven. Na de aanslag zijn diverse prominente politici opgepakt.

'Aanbesteding wachtlijsten'
Zorgverzekeraars moeten extra operaties openbaar aanbesteden. Ziekenhuizen en privé-klinieken kunnen daar dan op inschrijven. Dit is de kern van het plan ter bestrijding van de wachtlijsten van werkgeversorganisatie VNO-NCW en de PvdA.

Fraude Utrechtse transportsector
ROTTERDAM, 22 MAART. Veertien transportbedrijven in de regio Utrecht hebben zich schuldig gemaakt aan fraude. Dat blijkt uit een onderzoek van het Regionaal Interdisciplinair Fraudeteam (RIF) van Utrecht.

Asielzoekers naar opvang thuislozen
Het aantal uitgeprocedeerde asielzoekers en illegalen dat een toevlucht neemt tot opvang voor dak- en thuislozen is in twee jaar verdrievoudigd. Dit concludeert de Federatie Opvang in Utrecht.

Studie mag tien jaar duren
EN HAAG, 22 MAART. Studenten mogen maximaal tien jaar over hun studie doen. Dat plan van minister Hermans (Onderwijs) heeft de steun van een meerderheid in de Tweede Kamer. Ook steunt de Kamer het voorstel van de minister om de leeftijd waarop een student nog een studiebeurs kan krijgen, te verhogen van 27 naar 30 jaar. PvdA, D66 en CDA zouden overigens het liefst zien dat de leeftijdsgrens helemaal wordt opgeheven.

'Fout Marssonde vooraf bekend'
ROTTERDAM, 22 MAART. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA wist van tevoren dat de ruimtesonde Mars Polar Lander zou falen. De remraket van de Polar Lander bleek bij proeven tekort te schieten. In plaats van een duur nieuw ontwerp voor de raketten te maken en de lancering uit te stellen, besloot een ongenoemde projectleider de testvoorwaarden aan te passen.

Eerst zonnig
Vannacht helder en enkele mistbanken. Minima 1 tot 4 graden. Morgen perioden met zon, 's middags ook wolkenvelden. Maxima: 11 tot 16 graden. Zwakke tot matige oostenwind. Vooruitzichten tot maandag: wisselend bewolkt met enkele buien. Maxima ongeveer 12 graden.


NRC Webpagina's
22 MAART 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)