U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Seizoenen
Society-commentator Gert-Jan Dröge slaapt wel erg lang uit na zijn katers voor hij die beelden gaat monteren. Afgelopen vrijdag was het Eurovisie-songfestival aan de beurt. Van bijna een jaar geleden. Ik zag de aankondigingen maar tijdens de uitzending ben ik zelf gaan slapen. Een verslag van het boekenbal van vorig jaar zou ik ook niet volhouden. Al die Dröge-kwinkslagen zijn dan keiharde broden geworden waar je elkaar mee kunt bekogelen.


T V   V O O R A F :


Carnaval op de klei
De mensen in Kloosterburen hebben aan een half woord genoeg. Ook dorpskapper Martin Holman, die dit jaar als dertigste Prins Carnaval op een acht meter hoge stellage door het dorp werd gereden. Als de echte burgemeester hem de sleutel van het dorp overhandigt, is Martin er gauw klaar mee. "Hierbij open ik dit carnaval", en zichtbaar opgelucht heft hij de scepter voor een mat 'Alaaf'...


T V   V O O R A F :


Wie is deze man?
De man met de leren hoed op, in het lege landschap van Death Valley, begint alvast met een leugen. "Hi, I'm Johnny Quick", zegt hij joviaal tegen de camera, "the last of the living Comets!" Dat is aantoonbaar niet waar. De vijf muzikanten die in 1955 met Bill Haley de legendarische hit Rock around the Clock op de plaat hebben gezet - het nummer waarmee, globaal gezegd, de rock & roll begon - leven allemaal nog. Ze zijn zelfs weer geregeld op tournee; vijf grijze, buikige mannen die feestvreugde scheppen uit hun simpele pioniersdeuntjes. Hun namen en gezichten kloppen met de pubiciteitsfoto's van 45 jaar geleden. Zij zijn The Comets.


NRC Webpagina's
13 MAART 2000


Digitale

Apestaartje


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)