U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Paus vraagt vergiffenis voor fouten
In een uniek en historisch gebaar heeft paus Johannes Paulus II, pratend in algemene termen, vergiffenis gevraagd voor fouten die de katholieke kerk in de tweeduizend jaar van haar bestaan heeft gemaakt.

Onderzoek naar compensatie NS bij vertragingen
Minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) onderzoekt of ze de Nederlandse Spoorwegen kan verplichten reizigers "enige vorm van genoegdoening" te geven bij vertragingen van meer dan 30 minuten. Het zou alleen moeten gaan om vertragingen die aan de NS zelf zijn te wijten.

Wegenbelasting mogelijk lager
De motorrijtuigenbelasting op kleine, goedkopere auto's gaat waarschijnlijk in juli fors omlaag. Voor grote auto's zal de verlaging geringer zijn. Staatssecretaris Vermeend (Financiën) heeft dit het afgelopen weekeinde in het radioprogramma Tros-Kamerbreed gezegd. Hij vindt de hoge benzineprijzen een reden voor verlaging van de wegenbelasting.

Rechts verrast met zeer ruime zege in Spanje
De conservatieve Partido Popular (PP) heeft gisteren bij de landelijke verkiezingen in Spanje een verrassend ruime overwinning behaald. Terwijl een krappe voorsprong was voorspeld, behaalde de partij van de zittende premier José María Aznar een absolute meerderheid in het Congres. De socialistische lijsttrekker Joaquín Almunia trad gisteravond af toen bekend was hoe groot de nederlaag van zijn partij was.

Oekraïeners rouwen om tachtig doden mijnramp
De Oekraïne is in rouw gedompeld na de ernstigste mijnramp sinds mensenheugenis. In een mijn in het uiterste oosten van de Oekraïne vielen zaterdagochtend tachtig doden bij een gasexplosie.

Historische zege van golfer Muntz
De Nederlandse golfer Rolf Muntz heeft met zijn overwinning in het Qatar Masters geschiedenis gemaakt. De 30-jarige Brabander is de eerste Nederlander die een toernooi van de Europese Tour op zijn naam schrijft.

Wegener moet kranten afstoten
Uitgever Wegener moet de Arnhemse Courant, drie edities van het Gelders Dagblad en een aantal huis-aan-huisbladen verkopen. Alleen onder die voorwaarde stemt de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) in met de overname door Wegener van de regionale kranten van uitgever VNU. Wegener gaat in beroep.

Ook bij KPN lager gsm-tarief
KPN verlaagt zijn tarieven voor mobiele telefonie met gemiddeld 25 procent. Daarmee reageert het telecombedrijf op de kortingsactie van concurrent Libertel, die zijn gsm-tarieven vanaf vandaag met eenderde heeft laten dalen.

Regenachtig
Vannacht en morgenochtend bewolkt en regenachtig. Morgen overdag enkele opklaringen en maartse buien. Middagtemperatuur circa 10 graden. Daarna wolkenvelden met vooral woensdag en donderdag enige neerslag. Temperaturen iets boven normaal.


NRC Webpagina's
13 MAART 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)