U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Abonnee op Internet steeds minder waard
Op de beurs is de prijs van een Internet-abonnee al vergelijkbaar met die van een gemiddelde auto. Intussen neemt de werkelijke waarde van een abonnee alleen maar af.

Ontslag in mediaruzie Hongarije
De sluimerende mediaoorlog in Hongarije heeft zijn eerste slachtoffer geëist. Procureur-generaal Kálmán Györgyi stapte gisteren op. Het ontslag werd algemeen verwacht nadat de procureur-generaal vorige week felle kritiek leverde op de gang van zaken bij de benoeming van een raad van toezicht voor de Hongaarse staatsradio.

Omroepvernieuwing
Een omroep voor goede doelen. Zo presenteert zich een nieuwe gegadigde voor de status van publieke zendgemachtigde: De Nieuwe Omroep (DNO). Dat ligt ingewikkelder dan het lijkt. Een curieuze combinatie uit het maatschappelijk middenveld steunt dit initiatief waarvan programmamaker Aad van den Heuvel het publieke gezicht vormt. Steun komt onder meer uit de hoek van Consumentenbond en Postcodeloterij. Maar ook de zeer commerciële producent Joop van den Ende doet mee met een lokkertje voor nieuwe leden.

Banken zijn koopje voor telecom
Beroering in de bankwereld. Een Duitse supercombinatie in de maak? Welke concurrentie gaan Internet- en telefoonbedrijven leveren? De financiële wereld moet, letterlijk, tegen hen opkijken. "Wij zullen in Nederland nog wel een rondje fusies krijgen."

Detaillist in informatie
Het beursgenoteerde persbureau Reuters stort zich in het wilde Westen van Internet, zoals veel financiële informatiediensten. De nieuwe hoofdredacteur, de Nederlander Geert Linnebank, moet de kanalen stroomlijnen.

Altavista biedt laag Internettarief
Het Amerikaanse Internetbedrijf Altavista zal in het Verenigd Koninkrijk zijn abonnees tegen een vast bedrag onbeperkt toegang bieden tot Internet. De abonnee hoeft dan geen telefoontikken meer te betalen. E- commerce en advertenties moeten de gederfde inkomsten voor Altavista compenseren.

Online-warenhuis komt niet
De Rabobank en automatiseerder Origin zien af van hun plannen voor het online-warenhuis Bellboy. Hun hiervoor opgerichte gezamenlijke onderneming Telecard Services (TCS) wordt opgeheven.

Levende doden
Vanavond gaat in de CinemaxX in Berlijn, aan de pas herrezen Potsdamer Platz, de film Marlène in première - een weelderig aangekleed relaas over leven en werken van Marlene Dietrich. De diva, die in 1992 op hoge leeftijd overleed, wordt gespeeld door de Duitse actrice Katja Flint die blijkens de eerste reacties haar uiterste best heeft gedaan de taxerende blik en de onderkoelde erotiek van haar grote voorbeeld te evenaren.

Servië: zender uitgeschakeld
Vijf politiemannen hebben gisteren in Belgrado een transmissiezender van Studio B - een radio- en televisiestation van de Servische oppositie - vernield. Twee employés werden afgetuigd, waarna de vijf de zender onklaar maakten. Ze waren kennelijk vaklieden: de kabels van Studio B werden vernield, terwijl die van staatstelevisiestations in hetzelfde gebouw ongemoeid werden gelaten. Enkele uren later droeg het bewind Servië Studio B op 850.000 dollar te betalen voor het gebruik van de frequenties van de overheid. Een rechter deed daar nog een schepje boven op: hij veroordeelde de zender tot een schadevergoeding van 40.000 dollar wegens smaad. Het proces was aangespannen door een politieman.

Internet in vliegtuig
Het Australische concern News Corp, eigendom van mediamagnaat Rupert Murdoch, ontwikkelt samen met het Amerikaanse elektronicaconcern Rockwell Internet voor in het vliegtuig. 'In Flight Network' gaat vanaf eind 2001 in de lucht. Ook worden vanaf dat tijdstip 'rechtstreekse' televisieprogramma's en video's aangeboden. Financiële bijzonderheden zijn niet bekendgemaakt.

UPC redt AEX-index
Een forse stijging van UPC hield vanmorgen een daling van de AEX-index eigenhandig tegen. De koerswinst van World Online in de grijze handel verhitte de stemming rond de beursgang van het Internetbedrijf.


Waarom zijn er onder de grote schaakspelers geen vrouwen? "Omdat de dames wel iets beters te doen hebben", antwoordde schaker Max Euwe in 1946. Zijn antwoord en andere leuke feiten, boeken en informatie over vrouwen en het schaakspel zijn vanaf vandaag te zien op de tentoonstelling The Queen's Move in de Koninklijke Bibliotheek en op de site van de KB. De site bevat tevens veel leuke afbeeldingen van schakende vrouwen. (www.kb.nl)

NRC Webpagina's
7 MAART 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)