U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Duitse kandidaat IMF treedt terug
De Duitse kandidaat voor het voorzitterschap van het Internationale Monetaire Fonds (IMF), Caio Koch-Weser, heeft onder hevige druk van Amerika zijn kandidatuur teruggetrokken. Dat is een zware diplomatieke nederlaag voor bondskanselier Gerhard Schröder (SPD).

Veel kinderen slikken ten onrechte Ritalin
Veel kinderen slikken ten onrechte het medicijn Ritalin. Het gebruik onder hyperactieve kinderen van het geneesmiddel, dat onder de opiumwet valt, is het afgelopen jaar met zestig procent gestegen. Ongeveer 32.000 kinderen slikken het medicijn. Dat zegt prof. J. Kimpen, hoofd van de afdeling Kindergeneeskunde van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.

Moslims willen officiële feestdag
De moslims in Nederland hebben premier Kok gevraagd van het Offerfeest een nationale feestdag te maken. Het Offerfeest, de voornaamste feestdag van het islamitische jaar valt dit jaar op 16 maart.

Voorzitter EU niet naar Wenen
De Portugese premier Guterres weigert om als voorzitter van de Europese Unie Oostenrijk te bezoeken op een rondreis langs EU-hoofdsteden ter voorbereiding van de top in Lissabon. Dat betekent een uitbreiding van de tot nu toe bilaterale sancties tegen Oostenrijk.

Rechter Chili: hef immuniteit Pinochet op
Een Chileense rechter heeft een hof van beroep gevraagd de onschendbaarheid van Augusto Pinochet op te heffen teneinde hem te berechten voor de verdwijning van negentien mensen en de moord op 53 anderen na zijn staatsgreep in 1973.

'Fusie Deutsche, Dresdner Bank'
Deutsche Bank en Dresdner Bank willen fuseren tot de grootste bank ter wereld. Nog deze week zullen de raden van toezicht van beide banken hun toestemming aan de fusie geven.

Zacht
Woensdag af en toe regen of motregen. Middagtemperatuur 11 graden. Matige tot krachtige zuidwestenwind. Vooruitzichten voor donderdag tot en met zondag: weinig verandering; dus van tijd tot tijd regen of motregen. In het weekeinde iets minder zacht


NRC Webpagina's
7 MAART 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)