U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Tema. Gesprek met 'klokkenluider', Europees ambtenaar Paul van Buitenen die in 1998 de vriendjespolitiek en fraude bij de Europese Commissie aan de kaak stelde. Ook komen andere 'klokkenluiders' aan het woord. Radio 5, 14.02-15.00u.

Faros. Aandacht voor de struikelproef en de vraag waarom ouderen vaker struikelen dan jongeren. Tevens een gesprek over de toekomst van de theologie. De secularisering en globalisering zijn er de oorzaak van dat een herbezinning in dit vakgebied noodzakelijk is. Radio 5, 16.02- 17.00u.

Weekendcafé. Onder anderen een gesprek met cabaretier Bert Klunder en aandacht voor de rock 'n' roll-revue uit de jaren vijftig de Big Bill Turner Show. Radio 2, 16.02-18.00u.

Spektakel. Over de positie van de vrouw in de geschiedenis van de islam aan de hand van de roman Ver van Medina-Dochters van Ismaël van Assia Djebar. Ook aandacht voor horrorfilms. Radio 5, 17.02-18.00u.

Easy listening. O.a. opnamen van Bossanova-legende João Gilberto, een Italiaanse concertregistratie van Ennio Morricone, de Nederlandse jazz-zangeres Fleurine in het Frans en de 100ste geboortedag van Kurt Weill. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

Vroege Vogels. Aandacht voor o.a. vis met een keurmerk waarvoor bioloog Kees Lankester al jaren knokt; een reportage met Nico de Haan in de uiterwaarden van de IJssel waar duizenden grutto's zijn neergestreken en een sneeuwklokjesbollenboer op Texel. Radio 1, 8.07-10.00u.

OVT. O.a. een gesprek met Stan Lauryssens, over zijn boek De fatale Vriendschappen van Adolf Eichmann naar aanleiding van het vrijgeven van de dagboeken van Eichmann door Israel. Verder o.a. Marcel Maassen over de verloedering van het betaald voetbal en in het tweede uur de geschiedenis van het carnaval. Radio 1, 10.04-12.00u.

De andere Wereld van Zondagmiddag.In het eerste uur een gesprek met Klaas van Walraven over de achtergronden van de onlusten in Nigeria en de vraag waarom moslims en christenen elkaar vermoorden. In het tweede uur live uit de De Balie in Amsterdam een discussie met internationale gasten over de toekomst voor de Christen Democratie. Radio 5, 13.02-15.00u.

Radio 1-middagjournaal. FNV-voorzitter Lodewijk de Waal praat o.a. over zijn bezoek met minister Jorritsma van Economische Zaken aan Indonesië en over de aanpak van de WAO-problematiek. Radio 1, 13.30-14.00u.

Weekendcafé. Gasten zijn mimespeler Rob van Reijn en zangeres en saxofoniste Marlies Helder. Radio 2, 16.02-18.00u.

MAANDAG

Ophef & vertier. Twee uur durend gesprek met organist Leo van Doeselaar, musicoloog Wouter Pleijsier, hoboïst Han de Vries en dirigent Jos Vermunt over de verschillende kanten van een man die door velen wordt gezien als de componist der componisten: Johann Sebastian Bach. Was hij volger of vernieuwer? Radio 5, 14.02-16.00u.

Boven het Dal. Gesprek met de Belgische misdaadschrijver Jef Geeraerts die zijn werk lange tijd heeft gezien als een therapeutische bezigheid. Radio 5, 16.02-16.45u.

NRC Webpagina's
4 MAART 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)